Hindistan mutfağından baharatlı soğan

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Hindistan mutfağından baharatlı soğan
yarim kilo sogan
yarim bardak yag
4 cay kasigi toz kirmizi biber
2 cay kasigi sirke 2 cay kasigi toz seker
2 dis sarimsak
1 yesil dolma biber
1 tutam tarcin(istege bagli)

soganlari dilimleyin.yesil biberi ve sarimsaklari dograyin.orta ateste soganlari kizarana kadar yani kahverengilesene kadar kizartin.uzerine kirmizi biberi yesil biberi ve sarimsaklari ilave edip 3 dakika orta ateste pisirin.son olarak sirke seker ve tarcinini da ilave edip 2 dakika daha ama bu sefer dusuk isida pisirin.afiyet olsun.

bu kolay ve ucuz yemek diger sebze yemekleri ile ya da firinlanmis tavuk ile garnitur olarak servis yapilabilir.

orijin olarak hindistan mutfagina degil sri lanka mutfagina aittir.
 
Geri
Üst