gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Hindistan mutfağından baharatlı soğan

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    yarim kilo sogan yarim bardak yag 4 cay kasigi toz kirmizi biber
    2 cay kasigi sirke 2 cay kasigi toz seker
    2 dis sarimsak
    1 yesil dolma biber
    1 tutam tarcin(istege bagli)

    soganlari dilimleyin.yesil biberi ve sarimsaklari dograyin.orta ateste soganlari kizarana kadar yani kahverengilesene kadar kizartin.uzerine kirmizi biberi yesil biberi ve sarimsaklari ilave edip 3 dakika orta ateste pisirin.son olarak sirke seker ve tarcinini da ilave edip 2 dakika daha ama bu sefer dusuk isida pisirin.afiyet olsun.

    bu kolay ve ucuz yemek diger sebze yemekleri ile ya da firinlanmis tavuk ile garnitur olarak servis yapilabilir.

    orijin olarak hindistan mutfagina degil sri lanka mutfagina aittir.


     
Hindistan mutfağından baharatlı soğan konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Soğan

    Soğan

    Soğanı sadece görmek hayra, yemek ise şerre, gizli şeylerin açığa çıkmasına, Soğan mala, yeşil soğan meşakkatle kazanılan mala, Hastanın az soğan yemesi vefatına, çok yemesi iyileşmesine, Soğan soymak birine yaltaklık etmeye, Yolcunun soğan görmesi sıhhaat ve esenliğe, Sağanı köküyle birlikte çıkarmak akrabalardan gelecek sıkıntıya, Çok soğan, sağlıklı olmakla birlikte hüzne ve ayrılığa...
  2. soğan

    soğan

    (Zwiebel / Olignon / Onion / Basaliye / Allium cepa) Haziran-agustos aylari arasinda yesilimsi veya pembemsi renkli çiçekler açan, 30-100 cm boylarinda, çok yillik otsu ve soganli bir bitki. Yapraklar boru seklinde, içi bos, mavimsi-yesil renklidir. Çiçekler küre seklindeki baslarda semsiye durumunda toplanmislardir. Tohumlari siyah renkli, köseli ve küçüktür. Sogan çok eskiden beri bilinen...
  3. Soğan

    Soğan

    (Zwiebel / Olignon / Onion / Basaliye / Allium cepa) Haziran-agustos aylari arasinda yesilimsi veya pembemsi renkli çiçekler açan, 30-100 cm boylarinda, çok yillik otsu ve soganli bir bitki. Yapraklar boru seklinde, içi bos, mavimsi-yesil renklidir. Çiçekler küre seklindeki baslarda semsiye durumunda toplanmislardir. Tohumlari siyah renkli, köseli ve küçüktür. Sogan çok eskiden beri...
  4. Baharatlı tavuk

    Baharatlı tavuk

    ballı baharatlı tavuk balli baharatli tavuk Malzeme - 1 paket tavuk budu (4 Adet) - 1 paket tavuk kemiksiz kalça (4 Adet) - 6 yemek kaşığı sıvı Sana - 1 yemek kaşığı köri - 2-3 iş sarımsak - 1 yemek kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 litre hindistan cevizi sütü - Tuz-karabiber Hazırlanışı Tavukları paketten çıkarıp, yıkayınız. Yayvan bir tavada sıvı Sana’yı kızdırıp, köriyi ilave ederek...
  5. Hint mutfağı Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba)

    Hint mutfağı Mulla-Ga-Tani (Baharatlı Biberli Çorba)

    Malzemeler: 2 yemek kaşığı eritilmis margarin 2 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay Kaşığı hardal tohumu 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı kuru acıbiber (bütün) 1 tatlı kaşığı köri 1/2 çay kaşığı zerdaçal 2 diş sarımsak 300 ml. Domates suyu 2 adet limon suyu 120 ml. Sıcak su 1/2 çay kaşığı kişniş Tuz Yapilisi: Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyiniz. Sarımsakları...

Sayfayı Paylaş