gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.166
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    İftara Yakışan Bir Lezzet Orman Kebabı Tarifi

    Konu, 'Kebaplar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    orman kebabı nasıl yapılır orman kebabı malzemeleri orman kebabı tarifi

    Evet hanımlar 2013 Ramazan ayının ilk gününü yaşadığımız şu günlerde hemen hemen her evi iftarda ne pişirsem telaşı sardı. İftara misafir alacaksanız ve ana yemek olarak ne pişirsem diye düşünüyorsanız sizlere görüntüsü ve lezzeti ile çok beğenilen orman kebabını önerebilirim. Orman kebabı birden fazla tarifle deneyebilir ve damak zevkinize en uygun olan tarifi uygulayabilirsiniz.

    İşte orman kebabı malzemeleri ile birlikte farklı orman kebabı tarifleri;

    [​IMG]


    Malzemeler

    300 Gr but tarafından yağlı koyun eti
    4 Adet büyük patates
    3 Adet orta büyüklükte havuç
    5 Çorba kaşığı margarin
    250 Gr soğan
    1/2 Kahve fincanı iç bezelye (veya konserve edilmiş iç bezelye)
    1 Çorba kaşığı kekik
    Yeteri kadar tuz
    2 veya 2,5 Su bardağı su



    Orman Kebabı tarifi
    Et iri kuşbaşı olarak kesilir ve soğanlar kabukları ayrıldıktan sonra iri iri doğranır.
    Patateslerin kabukları soyulup sekizer parçaya bölünür (her patates 8 parçaya bölünür).
    Üzerleri kazınmış ve bol suda yıkanmış havuçlar iki parmak kalınlığında doğranır.
    Bir tencereye margarin ve et konur orta ateşte ara ara karıştırılarak yarım saat kadar pişirilir.
    Bu süre sonunda yeteri kadar tuz ve ılık su eklenir,kabın ağzı örtülür ve içindekiler hafif ateşte 45 dakika kadar pişirilir.
    Et iyice yumuşayınca patates,havuç ve iç bezelye katılarak pişirmeye devam edilir.
    Sebzeler de pişince kekik serpilip bir iki defa karıştırılır ve tenceredekiler servis tabağına alınıp sıcak sıcak servis yapılır.

    Başka Bir Tarif

    Malzemeler.

    * 1 kg. kemiksiz kuşbaşı kuzu eti
    * 1 adet orta boy soğan
    * 2 adet orta boy havuç
    * 4 adet orta boy patates
    * 100 gram bezelye(konserve veya haşlanmış)
    * 1 çorba kaşığı un,
    * 1-1,5 bardak su
    * Tuz,kekik

    Yapılışı:

    1 – Uygun boy bir termik tabanlı tencereye etler ve ince kıyılmış soğan koyularak birlikte kavrulur.Et suyunu çekinceye kadar pişirilir.Un ilave edilerek karıştırılır.Suyu koyulur ve kapağı kapatılır.
    2 – Alev ayarı yapıldıktan 20 dakika sonra küp şeklinde kesilmiş havuçlar ilave edilerek 20 dakika daha pişirilir,küp seklinde kesilerek kızartılmış patates,haşlanmış bezelye ve tuz koyulur,10 dakika daha pişirilir.Kekik serpilerek servis yapılır.

    Başka Bir Tarif

    Malzemeler.

    * 1 kg kuşbaşı et (koyun veya süt danası)
    * 2-3 çorba kaşığı margarin
    * 2-3 soğan
    * 3 patates
    * 3 havuç
    * 1 su bardağı konserve bezelye
    * 2 çorba kaşığı salça
    * 2 çay kaşığı kekik
    * Tuz

    Yapılışı:

    1— Küçük doğranmış soğan,et ve yağ tencereye konur.Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur.
    2— Salça konur biraz daha karıştırılıp 2-3 bardak su ilâve edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
    3— Patates soyulur,havuç kazınır.Küçük küçük doğranır.
    4— Yumuşayan ete ilâve edilip kapak kapatılır. Sebzeler pişinçe konserve bezelye ve tuz ilâve edilir.5-10 dakika sonra kekik serpilip ateşten alınır.

    Kısa Bilgi :

    Konserve kutularını alt ve üst yüzeyleri yukarı ise bozuktur.Kullanılması tehlikelidir.

     
    TİTAN bunu beğendi.
  2. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
  3. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.166
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113
    Bu orman kebabınıda menüme dahil ettim titanım şimdiye kadar yapmadım ama ilk kez yapacam :D:D
     
    TİTAN bunu beğendi.
  4. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113

    Ben de hiç yapmadım ama bir iki sebze değiştirince adı değişiveriyor işte böyle :D:D Acaba salçalı olan 3. tarif daha mı iyi olur diyorum :D:D
     
  5. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.166
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113
    Orman kebabımın tavuklusunu da yedim kırmızı et yerine tavuk eti ilede yapılabilir gayet lezzetli oluyor özellikle sebze sevenler içinde güzel ve leziz bir alternatif en kısa zaman da denicem:)
     
    TİTAN bunu beğendi.
İftara Yakışan Bir Lezzet Orman Kebabı Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bolu orman kebabı

    Bolu orman kebabı

    MALZEMELER 1 kg kemiksiz kuzu eti 1 çorba kaşığı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 baş soğan 1 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz mantar malzemesi : 1 kg Kanlıca mantarı 1 çorba kaşığı tereyağ 1 adet küçük soğan 1/2 demet maydanoz karabiber,tuz 1/2 adet limon HAZIRLANIŞI Yağı hafifçe eritip, ince doğranmış soğanı 2-3 dakika çevirin. Sonra etleri ilave edin, önce hızlı ateşte çevirin sonra altını...
  2. Orman kebabı

    Orman kebabı

    Orman Kebabı Malzemeler: 600 gr Kuzu kuşbaşı 60 gr margarin 100 gr Soğan 300 gr Patates 150 gr Havuç Baharat torbası 2.5 bardak Su 150 gr Bezelye 1 tatlı kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Kekik HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Havuç ve...
  3. Midyeli Bir Lezzet Midyeli Lahana Dolması Tarifi

    Midyeli Bir Lezzet Midyeli Lahana Dolması Tarifi

    midyeli lahana sarması midyeli lahana dolması Valla ben ilk defa duydum melekler :) Midye tava, midye dolma bilir ve severim de midyeli lahana sarmasını ilk defa duyuyorum. Doğal olarak sizlerden de duymayan varsa paylaşmak istedim. :) İşte midyeli lahana sarması için malzemeler.. :) 1 büyük lahana 100 adet midye içi 1.5 su bardağı pirinç 6 soğan Yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı...
  4. Değişik Bir Lezzet Badem Çorbası Tarifine Buyrun

    Değişik Bir Lezzet Badem Çorbası Tarifine Buyrun

    Badem Çorbası Tarifi Resimli Badem Çorbası Tarifi Sevgili melekler, özellikle Ramazan ayında olduğumuz şu günlerde iftar menülerimiz için öncelikle çorba yaparız. Hal böyle olunca yap yap, dönüp dolaşıp aynı çorbaya talim ederiz. Bu durum karşısında biz de sizlere yardımcı olmak istedik ve değişik bir çorba ile size fikir vermek istedik. İşte badem çorbası tarifi :) Badem Çorbası Badem...
  5. Harika Bir Lezzet Frambuazlı Cheesecake Tarifine Buyrun

    Harika Bir Lezzet Frambuazlı Cheesecake Tarifine Buyrun

    Framboazlı Cheese Kek Tarifi Resimli Framboazlı Cheese Kek Tarifi Sevgili melekler, eğer bir pasta tarifi arıyor ve misafirlerinize harika bir lezzet sunmak istiyorsanız frambuazlı cheese kek tarifi tam size göre. Harika bir lezzeti konuklarınıza sunmak ve frambuazlı cheese keke nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız buyrun frambuazlı tarifimize.... Malzemeler 225 gr Burçak bisküvi 3...

Sayfayı Paylaş