gebe
  1. BrAtZ

    BrAtZ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    97
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    balıkesir

    incik pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında BrAtZ tarafından paylaşıldı.

    incik pilavı 1 kg. kuzu ya da koyun incik, * 3 bardak pirinç,
    * 3-4 adet patates (minik yuvarlaksa 15-20 adet),
    * 1 adet patlıcan,
    * 6-7 adet sivri yeşilbiber,
    * 4 adet domates,
    * 50 gr. kuş üzümü,
    * 50 gr. çam fıstığı,
    * 100 gr. badem,
    * 100 gr. koyu yeşil antepfıstığı,
    * 1 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası,
    * Tuz, yenibahar, karabiber, Tarçın (1’er kahve kaşığı),
    * 1 çay bardağı kadar zeytinyağı,
    * Ayrıca kızartmak için 1.5 su bardağı sıvı yağ,
    * Yeteri kadar su.

    Etler iyice yıkandıktan sonra bir tencereye konarak üstünü kapatacak kadar suyla ateşe konur. Üstüne biriken köpükleri (kaynamaya başlarken) alındıktan sonra, tuz atılır. Domates salçası ve baharatları ilâve edilir. İyice piştikten sonra etler sudan çıkarılır. 3 bardak haşlanmış pirince kaynayan etsuyundan 4,5 bardak ilâve edilerek pişirilir. Yağı gezdirilip demlenmeye bırakılır. Diğer yandan patlıcanlar alaca soyulur, dilimlenir. Domatesler yıkanıp dörde bölünür. Patatesler soyulup yıkanır. Sırasıyla önce patatesler sonra, patlıcanlar, yeşilbiberler, domatesler kızartılır. Antepfıstığı ve bademler haşlanır. Hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Çam fıstıkları da pembeleşinceye kadar kavrulur. Çam fıstığı ve kuş üzümü ile badem ve fıstıkların yarısı pilâva karıştırılır. Domateslerin arkasından kalan az bir yağ ile etler de kızartılır. Pilâvın üzerine dizilir. Etrafına da patatesler dizilir. Üstü patlıcan domates ve yeşilbiberlerle süslenir. Fıstık ve bademin kalan yarısı pilavın üstüne boşaltılır. Karabiber serpilerek servise hazır hale getirilir (Pilâv pişince servis yapılacak bir kayık tabağa alındıktan sonra süslenir)

     
incik pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. şehriyeli incik kebabı!

    şehriyeli incik kebabı!

    şehriyeli kebap şehriyeli incik incik kebabı arpa kebap şehriye kebabı İncik Kebap İçin 6 adet incik Karabiber, pulbiber, kekik Tuz 1 yemek kaşığı tereyağıPilav İçin 1 paket şehriye 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 lt. kaynar suYapılışı İncikleri kemiklerinden ayırıp, büyük parçalara bölün. İncikleri düdüklü tencereye koyun. Üzerine tuz, karabiber, pulbiber ve kekik serpip...
  2. Terbiyeli Kuzu İncik

    Terbiyeli Kuzu İncik

    terbiyeli kuzu incik kuzu incik haşlama terbiyeli haşlama çorbası çorbası Malzemeler 1 kg. kuzu incik 4 adet orta boy soğan 3 Adet patates 3 adet havuç 1 çorba kaşığı tereyağı Terbiye için: 3 yumurta sarısı 2 limonun suyu 1/2 kahve fincanı su Tuz, Karabiber Yapilis Tarifi Eti yıkayıp, bir tencereye koyun.İri doğranmış patates,havuç, soğan,tereyağı, tuz, karabiberi ve 1/2 çay bardağı...
  3. incik boncuk

    incik boncuk

    incik boncuk takılar incik boncuk modelleri yapımı
  4. sebzeli incik

    sebzeli incik

    sebzeli dana incik haşlama yemek tarifi dana incik kebabı haşlama incikle yapılan yemekler çok severim düdüklüde yavaş yavaş pişecek et yerken ağızda dağılıcak Malzemeler 2 Adet soğan 1-2 Diş sarımsak 2 Adet havuç Fesleğen 2 Adet çarliston biber Un 30 gr tereyağı 4 Dilim dana incik(100 er gr ağırlığında 4 santim kalınlığında) 2 Yemek kaşığı zeytinyağı 200 gr parça domates...
  5. İncik yahnisi

    İncik yahnisi

    İncik yahnisi tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için veriyorum. 5 kişilik Malzemesi: -5 adet kuzu inciği -1 adet tavuk (temizlenmiş) 1 kg'lik -500 gr. dana eti -tuz -200 gr, arpacık soğanı (soyulmuş), (yaklaşık 15 adet) -1 adet ekmek (diimlenip,kızartılmış) -1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış). Yapılışı: 1.İnciği, tavuğu ve dana etlerini yıkayıp, bir tencereye yerleşti üzerlerini...

Sayfayı Paylaş