gebe
  1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    8.875
    Beğenilen Mesajlar:
    66
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL

    Kanser riskini artıran ve azaltan besinler

    Konu, 'Sağlık İçin Bilgiler' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

    düşük riskini artıran yiyecekler
    Çağımızın en büyük hastalığı olan kanserden korunmak için yapmanız gereken tek şey yedikleirnize dikkat etmek.Meleklerim herşeyden yiyoruz ama yediklerimizin ne gibi fayda ve zararları var bunları bilmiyoruz. Günümüzün ölümcül hastalığı kanseri tetikleyen besinlerin neler olduğunu biliyormuyuz?Hayır!!!
    İşte sizlere bu hastalığın sebep olacağı ve olmayacağı besinleri sunuyorum.Dikkatle okuyunuz meleklerim.
    SAĞLIĞINIZ ÖNEMLİ...
    [​IMG]
    Kanser riskini artıran ve azaltan besinler
    Besin ve beslenme durumumuz kansere olan yatkınlığımızı belirlemede ve önlemede ne kadar rol oynar? Kanserle savaşan ve kansere zemin hazırlayan besinler hangisi biliyor muyuz?

    Günümüzde yapılan bilimsel çalışmalar sonucu; kanser hastalarının yaklaşık %30'unun sigara kullanımı, yaklaşık %35'i beslenme kaynaklı olduğunu gösteriyor. %3'ününde alkol kullanımına bağlı tutuluyor.
    Tüketilen besinlerin kalitesi ve miktarı yeni oluşan bir hücre için çok önem taşıyor. Bazı kanser türlerinin, bazı ülkelerde sık sık görülmesi, bu ülkelerdeki yaşam koşullarıyla ilişkilendirilmesine neden olmuştur. Mide kanserinin Japonya'da sık görülmesi Japon halkının beslenmesinde tuza fazla yer vermesine bağlanmıştır. Karaciğer kanserinin en çok tropikal ülkelerde görülmesi, bu bölgelerdeki iklimden dolayı küflenmiş yer fıstığı ve tahıl tüketimine bağlanmıştır.

    [​IMG]



    Bezelye iyi bir koruyucu
    Bazı besinlerde bulunan bazı özel maddeler kanser oluşumunu engeller. Bu maddeler vücutta kimyasal kanserojenlerin oluşumunu önler, vücuda giren kanserojerlerin etkisini yok eder, kanser hücrelerinin çoğalmasını yavaşlatır. Ailesinde kanser olanlar, sigara içenler, kirli havanın olduğu bölgelerde yaşayanlar bu yiyeceklere diyetlerinde fazla yer vermelidirler.

    İşte bu yiyecekler:
    Soya fasulyesi, mercimek, kuru fasulye, nohut, taze fasulye, bezelye (Bu yiyeceklerin içinde proteaz engelleyiciler bulunur.)
    Meyve, ceviz, fıstık, fındık (oksitlenmeyi önleyici maddeler vardır.) Turunçgiller, kayısı, karadut, kızılcık, kiraz, vişne, kuş üzümü, kırmızı ve kara üzüm, diğer meyveler, soya fasulyesi (flavonoidler var). Lahana, karnabahar, ıspanak, pazı, turp, nane, kekik, pancar, şalgam, hardal yaprağı ve bunun gibi yenilebilen yabani otlar (bunların içindeki özel koku ve tat veren maddeler anti kanserojendir.) Sarımsak, soğan, pırasa (içindeki kükürtlü maddeler antikanserojendir.)
    [​IMG]

    Bütün meyveler yararlı
    Kanser Riskini Azaltıcı Besinler:
    Yapılan araştırmalara göre antikanserojen vitaminleri (A vitamini- B vitaminleri- C vitamini - D vitamini- Mineralleri (selenyum, çinko, iyot, molibden, bakır, demir, calsiyum, mangenez) ve antioksidanları içeren besinlerin çok tüketilmesi kanser riskini azalttığı görülmüştür. Bütün taze sebze ve meyveler, tam tahıl ürünleri (ekmek, yulaf, bulgur vb.) kuru baklagiller kanser riskini azaltan besinlerdir.
    Bol soğan ve sarımsak ilaç
    Kanser Hastasının Tedavisi Sürecinde Tıbbi Beslenme Tedavisi Nasıl Olmalıdır?
    Kanserli hastada hücre yıkımı yüksek olması nedeniyle yüksek ve kaliteli protein alımı sağlanmalıdır. Kanser tedavisi sırasında iştah kaybı, bulantı, kusma, besinlere karşı hassasiyet oluşumu sesbebiyle besin alımı azalmaktadır. Soğan - sarımsak - lahanagillerde bulunan sülfit grupları tümör oluşumunu yavaşlatır. Yemeklere bol soğan, sarımsak kullanılmalıdır. Yiyeceklere soğanlı - sarımsaklı soslar ilave edilebilir. Üzümde bulunan resveratrol denen fitokimyasallar da tümör oluşumunu yavaşlatmakta, tümör büyümesini zorlaştırmaktadır. Çekirdekli üzüm tüketimi arttırılmalıdır. Ya da ezilmiş öğütülmüş üzüm çekirdeği formları kullanılmalıdır.
    Salam sucuğa dikkat!..
    Yapılan bütün araştırmalarda bazı besinlerde kanser riskini artıran zararlı maddelerin bulunduğu saptanmıştır.
    Kanser Riskini Arttıranlar:
    Yağlı ve yaşlı koyun, sığır, keçi, tavuk eti
    Domuz eti, domuz pastırması
    Hamburger
    Sade yağlı etten yapılan köfteler
    Sucuk, sosis, salam
    Tereyağı, içyağı
    Yağda kızartılmış besinler
    Tuzlanmış besinler
    Tütsülenmiş besinler
    Nitrit- nitrit eklenmiş besinler (şarküteri ürünleri)
    Doğrudan ateşte pişen etler (mangal, döner vb.gibi)



     
Kanser riskini artıran ve azaltan besinler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kronik hepatit c de kanser oluşumunu artıran risk faktörleri var mıdır?

    Kronik hepatit c de kanser oluşumunu artıran risk faktörleri var mıdır?

    KRONİK HEPATİT C DE KANSER OLUŞUMUNU ARTIRAN RİSK FAKTÖRLERİ VAR MIDIR? EVET...Bazı faktörler karaciğer kanseri riskini provoke eder, bunlar; Alkol kullanımı Siroz gelişimi İleri yaş Erkek hasta olmak
  2. Iştah azaltan besinler ve öneriler

    Iştah azaltan besinler ve öneriler

    İŞTAH AZALTAN BESİNLER VE ÖNERİLER İŞTAHIN ÖNÜNE GEÇECEK BESİNLER VE ÖNERİLER Bazı besin maddeleri iştahınızı kapatarak acıkmayı geciktiriyor. Özellikle iştah kapatıcı etkisi olduğu kanıtlanan 40 özel besini rejim yapmadan zayıflamak için denemenizi öneriyoruz. Bu besinlerin vücut üzerindeki etkileri, içeriklerindeki bazı maddeler ve görevleri şöyle sıralanıyor... Karbonhidratlar...
  3. Mandalina kanser riskini azaltır

    Mandalina kanser riskini azaltır

    mandalina suyunun faydaları mandalinin faydaları hamilelikte mandalinanın Kış meyvelerinden biri olan c vitamini deposu mandalinanın bir faydası daha ortaya çıktı arkadaşlar araştırmalara göre bakın mandalina başka nelere fayda sağlıyormuş Japonya'da yapılan iki farklı araştırmaya göre mandalina yiyenlerin kansere yakalanma riski azalıyor. Mikkabi kasabasında düzenli olarak turunçgillerle...
  4. Erken Doğum Ve Düşük Riskini Artıran Nedenler

    Erken Doğum Ve Düşük Riskini Artıran Nedenler

    erken doğum nedenleri,düşük nedenleri,erken doğum neden olur,düşük neden olur,düşük sebepleri,erken doğum ve düşük hakkında bilgiler lk 20 haftada görülen düşük tehlikesine bağlı olan kanamalar dışında 20. haftadan sonra olan kanamalar tüm gebeliklerin %2 ile %5 i arasında görülür. Nedenleri Plasenta previa (bebeğin eşinin önde gelmesi) Doğum öncesi kanamalar arasında yaklaşık %30 oranında...
  5. Meme kanseri riskini artıran 10 faktör

    Meme kanseri riskini artıran 10 faktör

    Yaş ve menopoz gibi etkenleri de göz önüne alan bilim adamları, henüz nedeni bilinmese de meme kanserini atlatanların teşhisi izleyen 5 yılda ortalama 2 kilo aldığını tespit etti. Araştırma, kemoterapi alan kadınların hormon tedavisi gören ya da kansere yakalanmamış kadınlara göre ortalama 5 kilo daha fazla kilo aldığını da ortaya koydu. Bilim adamları, kalp-damar ve diyabet gibi başka...

Sayfayı Paylaş