gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.166
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Kazan Kebabı

    Konu, 'Kebaplar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 350 gr orta yağlı kıyma 4 adet kemer patlıcan
    1 adet soğan
    2 adet domates
    1 tatlı kaşığı salça
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI
    Patlıcanların baş kısmını kesip yıkayın ve 1 cm kalınlığında verevine doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Kıyılmış soğanlara tuz ve karabiber ekleyin, ayrıca arzu ettiğiniz başka baharatlar varsa onları da ekleyin. Soğanları tuzla ovarak öldürün. Salçayı bir fincan suyla karıştırıp kıymayla beraber soğan-baharat karışımına ilave edin. Hepsini yoğurup köfte şekline getirin. Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip tencereye dizin. Diğer tarafta domatesleri rendeleyip iki kaşık sıvıyağ ilave ederek karıştırın. Bu karışımı yemeğin üzerinde gezdirin. Yemeği süslemek için patlıcanların arasına sivribiber yerleştirin. Yemeğin üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.

     
Kazan Kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  2. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  3. islim kebabı

    islim kebabı

    kürdanda patlıcan kürdanlı patlıcan kebabı Malzemeler : 1 adet kuzu kolu(parçalara bölünmüş)1 adet büyük boy kuru soğan4 adet patlıcan 2 adet domates4-5 adet sivribiber1,5 çorba kaşığı domates salçası100 gr margarinyeterince tuz ,karabiber ve tozşekerYapılışı : önce patlıcanları alaca soyup uzunlamasına dilimleyerek tuzlu suda 15 dakika bekletelim. kuzu etlerini porsiyonluk parçalayıp margarin...
  4. Tavuk Kebabı

    Tavuk Kebabı

    tavuk kebabı tavuk kebapları kebabı sosu malzemeler: 2 adet büyük tavuk ğöğsü 1 kase sarımsaklı yoğurt kekik kırmızı biber nane 1 yemek kaşığı tereyağı yarım yemek kaşığı salça Yapılışı: tavukları kuşbaşı doğrayın. teflon tavada iyice suyunu çekene kadar kavurun. kırmızı biber,kekik,tuz dökerek biraz daha kavurun. servis tabağına tavukları alın üzerine sarımsaklı yoğur,du dökün. bir tavada...
  5. Kiremit kebabı

    Kiremit kebabı

    kiremit kebabı kiremitte kuşbaşı tarifi kiremit tava tarifi tava kiremitte kebap Osmanlı mutfağından sizlere kiremit kebabın tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum 5 kişilik Malzemesi: -1 kg yaglı koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış) -300gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy) -300gr. domates (kabukları soyulup, ince doğranmış), (3 orta boy) -tuz -taze çekilmis karabiber -1 bağ...

Sayfayı Paylaş