gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Kestaneli lahana sarması

    Konu, 'Dolmalar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    lahana dolmasi lahana dolması












    [​IMG]




    Malzemeler:


    1 büyük lahana
    Yarım kg kestane
    450 gr pirinç
    3 soğan
    250 gr zeytinyağı
    20 gr kuşüzümü
    40 gr dolmalık fıstık
    1 su bardağı sıcak su
    1 çay kaşığı tarçın
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı:

    *Lahananın kök kısmını çıkarın. Yapraklarını ayırın ve kaynayan suda 5 dakika bekleterek süzün.

    *Kestanelerin üzerini bıçakla çizin. 1 saat suda beklettikten sonra fırın ızgarasında pişirin. Kabuklarını soyup küçük parçalara ayırın.

    *Soğanları küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar pişirin. Pirinçleri ilave edip 3 dakika kadar kavurun. Kuşüzümlerini, dolmalık fıstığı ve kestaneleri ilave edin.

    *Sıcak suyu ekleyip demlenmeye bırakın. Ocaktan almadan önce tuz, karabiber, tarçın ve şekeri ekleyip karıştırın.

    *Haşlanmış lahana yapraklarının ortasına pirinç karışımından yerleştirip sarın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine sıcak su döküp küçük bir tabak kapatın. Suyunu çekinceye kadar pişirin.

    *Ilınınca servis tabağına dizin. Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.


     
  2. Krizantem

    Krizantem Forum Okuru

    bayılırım lahana sarmasına kestanelide güzel olur
     
  3. Thalia

    Thalia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    7 Eylül 2010
    Mesajlar:
    40
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    en sevdigim yemek lahana sarmasi
    bugun yaptim ama kestanesiz
    sagol tarif icin
     
Kestaneli lahana sarması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mercimekli lahana sarması

    Mercimekli lahana sarması

    MALZEMELER 1 orta boy lahana veya demet kara lahana 1 su bardağı mercimek 1 adet soğan 1 kahve fincanı ince bulgur Yarım demet maydanoz 2 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1 fincan sıvı yağ. Yeteri kadar tuz Sos için: 2 diş sarmısak 1 yemek kaşğı salça 2 su bardağı su 1 fincan zeytinyağı HAZIRLANIŞI Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz,...
  2. Mercimekli Muska Lahana Sarması

    Mercimekli Muska Lahana Sarması

    yeşil mercimekli lahana sarması MALZEMELER 1 adet orta büyüklükte lahana 2 adet soğan 2 yemek kaşığı salça 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı biber salçası 250 gr orta yağlı kıyma 1 çay bardağı kalın bulgur 1 çay bardağı yeşil mercimek Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı fesleğen Yeteri kadar tuz, karabiber Yarım demet yeşil soğan HAZIRLANIŞI Mercimeği akşamdan suda ıslatın. Soğanı ince...
  3. kara lahana sarması

    kara lahana sarması

    lahana sarması malzemeler 2 bardak haşlanmış Pirinç 7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı 250 gr. kıyma 1 büyük baş soğan 1 adet küp doğranmış domates 1/2 demet dereotu 1 adet limon 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı pastörize yoğurt 1 şeker kaşığı yenibahar ve karabiber Yeterince tuz Yapılışı: Yemeklik doğradığınız soğanı ve kıymayı zeytinyağında kavurun. İçine dere otu,...
  4. Lahana sarması yapılışı

    Lahana sarması yapılışı

    malzemeler: 1 adet orta boy lahana içi: 300g kıyma 4 büyük baş kuru soğan yarım demet maydanoz 1 su bardağı pirinç yarım yemek kaşığı domates salçası tuz karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nane ayrıca: yarım çay bardağı zeytinyağı yarım yemek kaşığı domates salçası kaynamış su hazırlanması: 1. lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde...
  5. Lahana Sarması ( resimli)

    Lahana Sarması ( resimli)

    lahana sarması tarifi lahana sarması nasıl pişirilir harcın hem kıymalı hemde pirinçli olması ayrı bir lezzet katıyor bu lahana sarmasına galiba.ilk yapışımda lahananın yapraklarını ayırmak için baya uğraşıp pes etmiştim ama zamanla insan alışıyor sanırım ben önce tek tek ayırıp damarlarını çıkarıp sonra haşlıyorum. çok fazla haşlamamak gerekiyor çok inceliyor yaprakları ve dağılıyor. valla şu...

Sayfayı Paylaş