gebe
  1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.226
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Künefee

    Konu, 'Tatlılar' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    [​IMG]
    Malzemeler:
    • 1 kg künefe
    • 800 gr tuzsuz beyaz peynir
    • 300 gr tereyağı
    Şurubu:
    • 1 kg şeker
    • Şeker üstünü kapatacak miktarda suyla kaynatılarak ağdalı bir şurup elde edilir.
    • Ateşten indirmeden önce biraz limon suyu damlatılır.
    Hazırlanışı: İnce kenarlı 60 cm çapında bir tepside künefenin ortası açılıp tereyağı konulur. Hafif ateşte yağ künefeye yedirilip elle iyice tiftiklenir. Ateşten indirilen künefe ikiye ayrılır. Aynı tepsiye biraz tereyağı sürülüp ayrılan künefenin yarısı yarım cm. incelikte yayılıp sıkıca bastırılır. Üstüne ufalanmış tuzsuz taze peynir kenarlara taşmayacak biçimde yerleştirilir. Künefenin diğer yarısı peynirin üstünü kapatacak şekilde yarım cm incelikte, düzgün bir biçimde yayılıp, sıkıştırılarak kuvvetli ateşin üstünde hafif hafif döndürülerek altı pembeleşinceye kadar kızartılır. Ayrı yağlanmış bir tepsiye alt üst edilir. Diğer tarafı da kızartılıp pembeleştikten sonra bir tarafa alınır. Üzerine hazırlanan sıcak şurup dökülür. Sıcak servis yapılır

     
  2. AyYuzlu

    AyYuzlu Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.993
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    48
    cok sevdigim bir tatlı bayılırım ya cok guzelde yaparım
     
  3. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    ben bayılırım ama yapamam .ben tatlı yapamıyorum yaaa.sadece sütlü hazır tatlıları yapabiliyorum.o kadar.eşim biraz bu konuda şanşsız :(
     
  4. seerose

    seerose Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.880
    Beğenilen Mesajlar:
    61
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    yurt disi
    Kunefeye bayilirim,cok guzel ve bence hafif bir tatli.
     

Sayfayı Paylaş