gebe
  1. gurbet kuşu

    gurbet kuşu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.087
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    (kurutulmuş patlıcan)iç patlıcan kavurması

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında gurbet kuşu tarafından paylaşıldı.

    kuru patlıcan kavurması patlıcan nasıl kurutulur kuru patlican kavurmasi biber kavurması kurutulmuş Kurutulmuş Patlıcan ve İç Patlıcan Kavurması
    [​IMG]
    Geçen yaz Osmancık'ta anneannemi patlıcan kuruturken resimlemiştim. Sofralarımızda beğenerek yediğimiz kuru patlıcan dolması'nın ana malzemesi... Öncelikle patlıcanların kurutulması için en iyi zaman Temmuz - Ağustos ayları; ve en uygun mekan Osmancık gibi nemsiz - kavurucu bir sıcağı olan bir yer... İstanbul'da nem olduğu için pek başarılı bir sonuç alınamayabilir. Patlıcanlar alacalı soyulur, boyutuna göre 2 veya 3 parçaya ayrılır ve içleri oyulur. Oyulan patlıcanlar çuvaldızla yorgan ipine dizilir, güneş gören bir yere asılır.
    Öyle 1 - 2 kg patlıcanla olmaz... El değdi mi bir kere, 1 - 2 çuval halledilir. Onca patlıcanın içinden çıkanları değerlendirmeyi ihmal etmezler. Eğer denerseniz kurutacağınız patlıcanların içini, olmazsa dolma yapacağınız patlıcanların içini değerlendirebileceğiniz bir tarif:
    İç Patlıcan Kavurması
    [​IMG]

    Malzemeler
    • Patlıcan içi
    • Kuru soğan
    • Domates
    • Sivri biber
    • Sarımsak
    • Tuz
    Yapılışı
    1. Oyduğunuz patlıcanların içlerini bir kaba alın.
      [​IMG]
    2. Patlıcan içlerini uzunlamasına dilimleyin. Bol tuzla ovarak mümkün olduğunca çekirdeklerini ayırmaya çalışın.
      [​IMG]
    3. 3 - 5 kere suyunu değiştirerek yıkayın. Böylece ovarken çıkardığınız çekirdekler temizlenir, koyu renk suyu akar ve acısı çıkar. Patlıcanları avucunuzla güzelce sıkın ve bütün suyunu akıtın. Bu nokta çok önemli, ne kadar suyu akıtılmış ve kuru olursa o kadar iyi.
    4. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun. Soğanlar ölünce doğranmış sivri biberleri ekleyin. Onlar da kavrulunca küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
    5. Harç güzelce kavrulduktan sonra ovulmuş, yıkanmış ve sıkılmış patlıcanları ekleyin. Kısık ateşte güzelce kavurun.
    Afiyet olsun...

     
    Son düzenleme: 5 Haziran 2008
(kurutulmuş patlıcan)iç patlıcan kavurması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  2. patlıcan

    patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  3. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. Patlıcan Kapama

    Patlıcan Kapama

    Malzemeler 1 kg kuzu eti (ön kol) 1 kg patlıcan 1 büyük soğan 2 sivri biber 2 diş sarımsak 3 orta boy domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Düdüklü tenceremize etimizi kısık ateşte koyuyoruz arkalı önlü kızarırmış gibi suyu çekene kadar çeviriyoruz. Etin kendi suyu çektikten sonra etimize 3 su bardağı kadar soğuk su...
  5. Karnıyarık Yapmak İçin Patlıcanın Saklanması

    Karnıyarık Yapmak İçin Patlıcanın Saklanması

    patlıcan nasıl saklanır bpatlıcanı dolapta nasıl saklamalıyız karnıyarık için patlıcan nasıl saklanır hakkında bilgi için meleklermekani.com Ben bu ara kendimi kışlık yiyecekler yapmak için pek bi hevesli olduğumu fark ettim yaptıkça yapasım,koydukça koyasım geliyor ::D:D bide bana çok zevk veriyor arkadaşlar :D:D Geçtiğimiz gün domates konservesi yaptım . dünde Marketten patlıcan alıp kışın...

Sayfayı Paylaş