gebe
  1. 'tuğçe'

    'tuğçe' Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Mart 2011
    Mesajlar:
    111
    Beğenilen Mesajlar:
    80
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iStaNbuL

    Lezzetli et pisirmenin püf noktalari :)

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında 'tuğçe' tarafından paylaşıldı.

    Lezzetli et pişirmenin püf noktaları
    Eti daha lezzetli yiyebilirsiniz. Bazı ayrıntılara dikkat etmeniz yeterli.


    Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar.

    Aşağıdaki kurallara uyarak her zaman lezzetli biftekler, bonfileler, pirzolalar pişirebilirsiniz...

    Öncelikle etleri nasıl pişireceğinize karar vermelisiniz. Biftekleri hızlıca bir tavada ya grill’de ya da ızgarada pişirebilirsiniz.

    Etiniz ne kadar yağlı olursa o kadar yumuşak olur. Ancak kaloriler yüzünden çok endişelenmeyin, eti kendi yağında pişireceğiniz için yağını salacak ve böylece kalorisi de azalacaktır. Bifteğin kenarında şerit halinde yağ halkasının olması da yemeğinize lezzet katacaktır.

    Etin 1,5 cm’den daha ince dilimlenmiş olmamasına dikkat edin. İnce et pişirken kurur ve sertleşir.

    Bifteğiniz 4 cm’den kalın ise bıçakla üzerine küçük yarıklar açın. Bu şekilde sıcaklık etin içine de nüfuz ederek daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bu şekilde biftek pişirken içine doğru kıvrılmaz.

    Bifteği pişirmeden önce oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

    Tavayı ya da ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın.

    Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar.

    2,5 cm kalınlığındaki pirzola, biftek ya da t-bone pişirecekseniz öncelikle ızgarayı ısıtın ve etleri yerleştirdikten sonra, sıcaklığı orta seviyeye (70ºC) getirin. 6-7 dakika kadar bir yüzünü pişirin ve diğer tarafını çevirin. Eti sadece bir kez çevirmeye dikkat edin. Diğer yüzünü 9 - 12 dakika kadar pişirirseniz normal, 12 - 15 dakika bekletirseniz de çok pişmiş biftek hazırlamış olursunuz.

    Bonfile pişireceksiniz, geceden marine edip buzdolabında bekletmenizde yarar vardır. Oda sıcaklığına gelen eti önceden ısıtmış olduğunuz ızgara ya da tavay yerleştirin ve orta sıcaklıkta ters yüz ederek 7 - 10 dakika kadar pişirin. Bonfilenin genel olarak az pişmişi tercih edilir.

    Tenderloin ve madalyon cinsi eti ise 1 saatten fazla marine etmemelisiniz. 2,5 cm kalınlığındaki filetoyu daha önceden ısıttığınız tavaya yerleştirdikten sonra 5 dakika bir yüzünü pişirin. Ters yüz ettikten sonra ise 6-7 dakika daha pişirin.

    [​IMG]

    arkadaşlar bu benim ilk konum inş. beğenirsiniz :D
    yararlı olması dileğiyle .....

     
  2. esinerkan

    esinerkan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    14 Şubat 2011
    Mesajlar:
    550
    Beğenilen Mesajlar:
    1.185
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    düzce
    yaaaa canım çekti hamiş hamiş vallahii:D napsak yahuu kırmızı et böle en kemiklisinden kemirmek istedim şimdi yapmakta zor bu yemeği ya hiç beceremem düdüklüde yapılsa gerek vallahi tuuğçe borcun oldu bana ben onu bunu bilmemm :D yaparsın artık bize bi et yemeğiii:D yeriz bizde afiyettlleee... ellerine sağlık cnmm....
     
    'tuğçe' bunu beğendi.
  3. eklimya

    eklimya Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Nisan 2011
    Mesajlar:
    2
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    çokk açım..:))
     
    'tuğçe' ve esinerkan bunu beğendi.
  4. 'tuğçe'

    'tuğçe' Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Mart 2011
    Mesajlar:
    111
    Beğenilen Mesajlar:
    80
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iStaNbuL
    bişey deil arkadaşlar :) sana yaparım esinerkancımm :D
     
    esinerkan bunu beğendi.
  5. nese355

    nese355 Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    11 Aralık 2010
    Mesajlar:
    452
    Beğenilen Mesajlar:
    183
    Ödül Puanları:
    43
    Şehir:
    izmir
    Eminim görüntüsü kadar nefis ve güzel bir tadı vardır tuğçem ellerine sağlık.
     
    'tuğçe' bunu beğendi.
  6. 'tuğçe'

    'tuğçe' Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Mart 2011
    Mesajlar:
    111
    Beğenilen Mesajlar:
    80
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iStaNbuL
  7. Young bride

    Young bride Banned

    Kayıt:
    30 Kasım 2010
    Mesajlar:
    2.295
    Beğenilen Mesajlar:
    581
    Ödül Puanları:
    0
    Paylaşım için teşekürler canım konuların devamını bekleriz :)
     
    'tuğçe' bunu beğendi.
  8. 'tuğçe'

    'tuğçe' Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Mart 2011
    Mesajlar:
    111
    Beğenilen Mesajlar:
    80
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iStaNbuL
  9. Cennet-ul Meva

    Cennet-ul Meva Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    12 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.230
    Beğenilen Mesajlar:
    159
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    ❀⊱╮ ѦчЄπ
    Emegine saglik cnm.
     
    'tuğçe' bunu beğendi.
  10. 'tuğçe'

    'tuğçe' Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Mart 2011
    Mesajlar:
    111
    Beğenilen Mesajlar:
    80
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    iStaNbuL
    çok saol :)
     
Lezzetli et pisirmenin püf noktalari :) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çalişirken Stresden Kurtulmanin Püf Noktalari

    çalişirken Stresden Kurtulmanin Püf Noktalari

    İş ortamında işinizi en etkili şekilde yapmanızda en önemli nokta stresten uzak durmanızdır.İş yükünüzü azaltın. Yapmanız gereken işler arasında bir seçim yapın ve size hangisi daha fazla zevk veriyorsa onu yapın."Hayır" demeyi öğrenin. Aşırı stres altında olan insanlar genellikle kendilerini ifade edemezler ve her şeyi yutarak, "Bunu yapmak istemiyorum" veya...
  2. yaz makyajin püf noktalari

    yaz makyajin püf noktalari

    Yaz makyajının püf noktaları var. İlk kural hafif olması. İkincisi yüzünüze uygulayacağınız makyaj malzemelerinin bronz ve toprak tonlardan seçilmesi. Ne kadar korunursak korunalım yaz güneşi cildin rengini değiştiriyor. Bu nedenle kışın kullandığınız fondöten ve pudrayla devam ederseniz iyi sonuç almazsınız. Yüzünüzde maske gibi asılı kalır. Yazın, kış aylarında kullandığınız fondöten ve...
  3. Lekeleri temizlemenin Püf noktalari

    Lekeleri temizlemenin Püf noktalari

    temizlik, püf nokta, zeytinyag, leke, cikarmak, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz LEKELERİ TEMİZLEMENİN PÜF NOKTALARI Taze ceviz lekesini elden çıkarmak için, eller önce bir iki dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur.Sonra da soğuk suyla ovulur ve yıkanır. Çay ve kahve lekelerini karbonatla silerek çıkartabilirsiniz. Bira lekesini çıkarmak için...
  4. Melekerim iste size diyetlin püf noktalari...

    Melekerim iste size diyetlin püf noktalari...

    diyetin püf noktaları, diyetin püf noktası Meleklerim bazen diyete baslarken ne yapsak nasil diyet yapsak diye düsünürüz.... Iste size bir kac püf noktasi: 1 Kahvaltıyı atlamayın Diyet yapanlar çoğunlukla kahvaltıyı atlayarak öğle saatine kadar aç kalmayı tercih eder. Ancak böyle çok daha hızlı kilo verildiğini düşünmek yanlıştır. Yapılan araştırmalar, günün en önemli öğünü kabul edilen...
  5. Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Bu konu; Et pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi vermektedir. Melekler kurban bayramının ertesi olan şu günlerde az çok hepimizin evinde et vardır.Sotesi yahnisi kebabı daha bir çok çeşit et yemeği yaparız.İşte Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası pratik bilgiler bölümüzde. 1-)Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın....

Sayfayı Paylaş