lezzetli et yemekleri pişirmek için | Melekler Mekanı FORUM - 25 Eylül 2016

lezzetli et yemekleri pişirmek için

Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.172
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    lezzetli et yemekleri en lezzetli et yemekleri fırında pişirme folyoda
    Benmari usulü pişirme, yemeğin tencerenin altında yanan ateşle temasının önlenmesi amacıyla, içinde su olan bir tencerenin içine oturtularak yavaş yavaş pişirilmesi yöntemidir.Bu yöntem tercih edildiğinde, alttaki tenceredeki suyun, üstteki tenceredeki yemeğin en az yarısına kadar gelmesine dikkat edilmelidir.

    Fırında tavuk pişirirken tavuğu, içinin pişmesi, dışının yanmaması için, göğsü altta, sırtı üstte olacak şekilde tepsiye koyun ve fırınınızı 160 °C’de kullanın. Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyecekseniz ve kurumasını da istemiyorsanız, fırından çıktığında üzerine Sana ve limon suyu sürün ayrıcada alüminyum folyoya sarın. Tavuğunuz yumuşacık kalacaktır.Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer. Eti fırında yapacağınız zaman, fırınınızı 180 °C’ye ayarlarsanız, daha iyi sonuç alırsınız. Eğer eti fırına vermeden önce yağlayacaksanız, yağlı tarafının gelmesine dikkat edin.
    Tariften yemek yaparken ölçülerin uygulanması büyük önem taşır. Şeker, un gibi malzemeyi kap içinde ölçeceğiniz zaman, yerleştirmek için bastırmaktan kaçının Aksine, hafifçe bir biçimde karıştırın. Tariflerdeki ölçüler buna göre verilmiştir.Birçok çorbaya, sosa ve pilava lezzet veren et sularının iyi sonuç vermesi için, günlük tüketilmesi gerekir. Et suyunun defalarca kaynatılması, lezzetini bozulmasına neden olur.Rostoyu pişirdikten sonra 15 dakika bekletip servis yaparsanız, hem lezzeti daha iyi olur, hemde daha rahat kesilir.Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine aromalı bir parça Sana koyarsanız değişik bir lezzet elde edersiniz.Sote etmek, sebze balık veya etlerin, yağda karıştırılarak veya iri parçalar halindeyseler alt üst edilerek, rengi koyulaşıncaya kadar pişirilmesidir. Sote ederken, pişirilecek malzemenin eşit büyüklükte olmasına dikkat edilmelidir. Küçük parçalar halinde doğranmış sebze, balık veya etler sote edilirken, tava veya tencerenin kapağı kapatılmaz. Ama parçalar büyük ise, gereçler renk aldıktan sonra, kapak örtülerek pişirmeye devam edilmelidir.
    Et kavururken tencerenin etrafında biriken (yapışkan) maddeleri sıyırarak tencerenin içine alın. Çünkü bu maddeler bol miktarda aroma içermektedir

     
  2. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden
    Cevap: lezzetli et yemekleri pişirmek için
    emeğine sağlık canım
     
lezzetli et yemekleri pişirmek için konusuna benzer içeriklerimiz
  1. iyi ve lezzetli yemek pişirmek için 20 öneri

    Herkes yemek pişirebilir ama bazılarının pişirdiği tadından yenmez! Yemek pişirmek öyle bir meziyet ki kimilerine göre bir sanat. 1. Sebze yemeği yaparken, bir kilo sebzeye iki yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Etli sebze yemeklerinde ise dışardan yağ ilavesi yapmanıza gerek yok. 2. Pişirirken yağda kızartma, kavurma yerine haşlama, fırında ızgara veya sulu ısıda pişirme yöntemlerini...
  2. Güzel yemekler pişirmek için buyrun:)

    kızılötesi ile yemek pişirme kızılötesi pişirme makarna tenceresi Lezzetli yemeklerin hazırlanmasında, el hüneri kadar bu hünerin ortaya çıkmasında yardımcı olacak ürünler de rol oynuyor.Mutfakta olmassa olmaz olan tencerelerinizle misafirlerinize eşinize güzel yemekler yapmak istiyorsanız aşşağıdakilerden hemem edinin:D...
  3. Lezzetli ve güzel bir kahve pişirmek için...

    rüyada kahve yapmak rüyada kahvenin taşması kahve pişirmek türk kahvesi pişirmek türk kahvesi yapmak Hanımlar genç kızlar eşinize mükemmel bir kahve yapıp gönlünü fethetmek istermisiniz?işte size güzel kahve yapmanın yolu... Peki ya siz bekar genç hanımlar sizde güzel kahve yapmayı öğreninki zira sizi istemeye geldiklerinde kahveyi annaenize yada ablanıza gerek kalmasın ve kayıvalide adayınızı...
  4. yumuşacık lezzetli et yemeklerinin sırrı

    Et yemegi veya etli yemeklerimizi pisirirken hepimiz etimizin yumusak olmasini isteriz.:d015: Bunun icin ne yapmak lazim hemen soyluyorum... Etimizi dogradikatan ve ve tenceremize koyduktan sonra, icerisine 1 yemek kasigi sirke ilave ediyoruz ve bildigimiz gibi pisirmeye devam ediyoruz. hic merak etmeyin yemegin icinde hic bir koku olmuyo aksine etimiz yumusak oluyo. Kesinlikle denemenizi...
  5. Daha Lezzetli Et Pişirmek İçin Önce Neler Yapabiliriz?

    Etlerin Daha Lezzetli Olması İçin Pişirmeden Önce Neler Yapılmalı Daha Lezzetli Et Pişirmek İçin Önce Neler Yapabiliriz Bir çok ev hanıım bilir ama biz< yinede bilmeyenler ve ev hanımlığında henüz acemilik dönemini yaşayan bayanlar için, bu yazımızda lezzetli et pişirmenin püf noktalarını paylaşıyoruz Melek'ler. Oldukca önemli bir konu etlerin daha yumuşak ve lezzetli olması için...

Sayfayı Paylaş