gebe
  1. aSqimSin

    aSqimSin Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    11 Haziran 2007
    Mesajlar:
    3.472
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanßuL

    Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı

    Konu, 'Kebaplar' kısmında aSqimSin tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 6 dal maydanoz 1 adet havuç
    1 adet soğan
    3 çorba kaşığı margarin
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    Tuz, karabiber, kekik
    1 kahve fincanı sirkeli su
    3 adet defne yaprağı
    6 adet biftek
    6 adet dana jambon
    250 gram mantar


    HAZIRLANIŞI
    Maydanozları irice doğrayın. Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın. Margarin ve sıvı yağı karıştırıp, sebzeleri soteleyin. Tuz, karabiber ve kekik serpin.
    Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı kadar su ilave edin. Hazırladığınız bu karışıma defne yapraklarını da parçalayarak katın.
    Ayrı bir tencerede etleri haşlayın. İnce uzun bir fırın kabına 2 dilim et koyun. Üzerine hazırladığınız harçtan yayın. Onun üzerine jambon dilimi yerleştirin. Malzemeler bitene kadar bu şekilde üst üste dizin. Üzerine sirkeli su gezdirin.
    Orta ısılı fırında 20 dakika tutun. Suyunu çekerse su ilave edin. Fırından aldığınız bu yemeği dilimleyip, servis yapın.


     
Mantarlı ve Jambonlu Sıra Kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mantarlı ve Kremalı Piliç

    Mantarlı ve Kremalı Piliç

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 400 gr piliç göğüs eti 4 Çorba kaşığı tereyağı 250 gr kuşbaşı doğranmış mantar 1 Çorba kaşığı kırmızı toz biber 4 Çorba kaşığı krema Bir tutam dereotu Tuz Hazırlanışı Piliç etlerini ve mantarları yıkadıktan sonra kuşbaşı doğrayın. Tereyağını eriterek kuşbaşı doğranmış piliç göğüslerini altın sarısı renk alıncaya kadar çevirin....
  2. Biberli ve mantarlı pizza

    Biberli ve mantarlı pizza

    MALZEMELER 1-1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1 adet yumurta (çırpılmış) 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı domates sosu veya salçası 1/4 çay kaşığı fesleğen yaprağı 1/4 çay kaşığı sarmısak tozu 1/4 çay kaşığı mercan köşk 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1-1/2 su bardağı şeritler halinde doğranmış mozarella veya dil peyniri 60 gr ince doğranmış biber 1 çay...
  3. omlet(mantarlı ve sucuklu)

    omlet(mantarlı ve sucuklu)

    MALZEMELER 3-4 yumurta ... yumurtaları arzuya göre azaltıp yada çoğalta bilirsiniz... 250 gr kadar mantar. yarım veya bir halka sucuk. bir kaç yaprak maydonoz arzuya göre karabiber, kırmızı pul biber, daha değişik tatlar koyabilirsiniz YAPILIŞI mantar ve sucuğu ince ince kıyarız önce mantarı az bir yağda teflon tavada soteleriz sonra sucuğu koyarız sotelemeye devam ederiz peşi sıra maydonozu...
  4. Tavuklu ve mantarlı pilav

    Tavuklu ve mantarlı pilav

    Arkadaşlarım ben daha önce denemedim bu pilavı ama sizlerle paylaşmak istedim en yakın zamanda denicem:)) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 4 su bardağı su 200 gr tavuk göğüs eti Yarım demet dereotu 3 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr mantar Tuz Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın. Dereotunu temizleyip kıyın....
  5. Jambonlu ve Sucuklu Sandviç Yapılışı Buyrun Melekler

    Jambonlu ve Sucuklu Sandviç Yapılışı Buyrun Melekler

    Sucuklu Jambonlu Sandviç nasıl yapılır Sucuklu Jambonlu Sandviç yapılışı Sevgili melekler, çocukların en sevdiği yiyeceklerin başında sandviçler gelir :) Biz her ne kadar onlara her türlü sebze yemeği yedirmek konusunda gayretli olsak t onlara ne yersin diye sorduğumuzda aldığımız yegane cevap sandviçtir :) Biz de bu konumuzda sucuklu jambonlu sandviç nasıl yapılır size tarif edeceğiz. Her...

Sayfayı Paylaş