gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Miso çorbası

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler Yarım litre su
    orta havuç, 2'şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş
    orta soğan, yarım halkalar halinde doğranmış
    Yarım patlıcan
    eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso
    adam başı 10 gram 12/3 paket tofu
    çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu

    Yapılışı
    Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları atın. Bunları kapalı olarak iki dakika pişirdikten sonra, soğan ve bir iki dakika sonra da patlıcan dilimleri katın. Hepsine ayrı bir pişirme süresi tanımış olursunuz böylece. 1-2 dakika sonra çorba kepçesinde çatalla erittiğiniz miso ile kurutulmuş katsuo daşi ilave ediniz. (Katsuo daşi istenirse daha önce katılabilir. Bu, tadının ne kadarının sebzelere nüfuz etmesini istemenize bağlıdır)
    Miso'dan sonra ise çorba kesinlikle kaynatılmamalıdır. Ateşi iyice kısın ve son olarak kesme şekerden daha küçük olarak kestiği tofu küplerini ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, bir iki dakika çorbanın demlenip kendine gelmesini bekleyin. Çorbanız servise hazırdır.


     
Miso çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. dügün çorbası

    dügün çorbası

    Malzemeler: - 1 dolu kase didiklenmiş ya da küp doğranmış et (olabildiğince yumuşak kısmından tercih edin) - 1,5-2 su bardağı süt - 2 su bardağı su - 2 su bardağı et suyu - 2 kaşık un - 3 kaşık yoğurt - 2 yumurta - yarım limonun suyu Yapılışı: Eti haşlayın. Suyunu ayırıp eti ufak parçalara ayırın. Bir tencerede süt, su ve et suyunu kaynatın. Daha sonra içine çırptığınız un, yoğurt, yumurta,...
  2. gostivar çorbası

    gostivar çorbası

    gostivar yemekleri gostivar düğünleri adetleri meleklerim benim evde en fazla yaptığım çorbadır...en ağır misafirlerime bile yapıyorum çok beğeniliyo..denemeden karar vermeyin derim :D malzemeler: 2 kaşık dolusu yoğurt 1 kaşık dolusu un 1 yumurta 1 kaşık sirke sarımsak,tuz,tuzot,tavuk suyu tableti(tavuk suyu olursa daha güzel oluyo..) yapılışı: bütün malzeme mikserden geçirilir...
  3. erzincan çorbası

    erzincan çorbası

    1 adet soğan 100 gr kıyma 1 küçük kase erişte ( evde kesilmiş olursa daha güzel olur) 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 1 kase yoğurt ( süzme yoğurtla daha güzel oluyormuş bir daha öyle deneyeceğim) Varsa et suyu yoksa etsuyu tableti kuru nane,pul biber ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı...
  4. Dübari Çorbası

    Dübari Çorbası

    MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ 1 küçük karnabahar 2 lt et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 kahve fincanı un 1 su bardağı süt 1 küçük ince dilimlenmiş soğan ¼ kereviz ¼ pırasanın beyazı HAZIRLANIŞI Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak...
  5. bezelye çorbası

    bezelye çorbası

    bebeklere bezelye çorbası sütlü bezelye çorbası bebekler için çocuklar için sütlü Malzemeler: 10 bardak et suyu 1 bardak kuru bezelye 2 orta boy soğan 1 küçük havuç 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin veya terayağı 1/2 kaşığı tuz Terbiyesi: 1 bardak süt 2 yumurta sarısı Garnitürü: 125 gr un 1/2 küçük paket margarin 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Bezelyeyi 4-5 saat suda bekletin...

Sayfayı Paylaş