gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    öğrenciler için yemek tariflerimiz

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    evde bulunan malzemelerle yemek tarifleri Binbir zahmetle yemek hazırlamakla uğraşmak istemeyen öğrencilerimiz için çok kolay ve her evde bulunan malzemelerle ,hazırlanabilen,yemek tariflerini burda bulabilirsiniz...e tabi ki ev hanımlarımızda yapabilir....Çünkü çok pratik tarifler..Denemek isteyeceğinize eminim.Basit tariflerle katkıda bulunabilirsiniz.:)
    İlk tarifimiz

    Yumurtalı Ekmek

    Malzemeler

    1 adet baget ekmek
    2 çorba kaşığı tereyağ
    100 gr. beyaz peynir
    100 gr. salam
    2 adet yumurta
    1 çay kaşığı hardal
    4-5 adet kornişon turşu
    Yeteri kadar karabiber, pul biber



    HazırlanışıYumurtaları haşlayıp sarılarını ezin.Tereyağı ve peyniri ezip yumurtaya ekleyin. Turşu ve salamları küp küp doğrayıp karışıma ilave edin.Baharatlarını ekleyip ekmek dilimlerine sürün.Sonra salamları çubuk çubuk kesip çapraz şekilde koyarak arzu ederseniz süsleyebilirsiniz.

     
  2. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Patates krebi
    KAÇ KİŞİLİK: 4

    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk

    PİŞME SÜRESİ: 10 dk

    Malzemeler:


    3 orta boy patates

    1 su bardağı un

    2 çorba kaşığı margarin

    4 yumurta

    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    1 su bardağı domates salçası

    1 su bardağı süt

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:

    * Patatesleri haşlayın. Çatalla ezerek veya blenderden geçirip püre yapın. Büyük bir kaseye alın. Un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Süt ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

    * 15 cm çapındaki teflon tavayı ısıtın. Fındık büyüklüğünde margarinle yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alarak tavanın ortasına dökün. Tavayı sallayarak karışımın eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krebin bir tarafı pişince tahta spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

    * Bir krebin üzerine ince bir kat halinde domates salçası sürüp derin bir fırın kabına alın. Aynı işlemi uygulayarak krepleri üstüste yerleştirin. En üstüne biraz salça sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Dörde kesip sıcak olarak servis yapın.

     
  3. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Fransız sandviç

    KAÇ KİŞİLİK: 4

    HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk

    PİŞME SÜRESİ: 5 dk

    Malzemeler:


    8 dilim tost ekmeği

    100 gr dilimlenmiş kaşarpeyniri

    1 yumurta

    1 çay bardağı süt

    1 çorba kaşığı hardal

    1 çorba kaşığı tereyağı

    Kızartmak için sıvıyağ

    Tuz, karabiber, kekik

    Hazırlanışı:

    * Tost ekmeklerini ve kaşarpeyniri dilimlerini su bardağı ağzıyla yuvarlak kesin. Ekmeklerin bir yüzünü tereyağı ile yağlayıp peynirleri yerleştirin. Üzerlerine hardal sürün. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatıp kürdanla sabitleyin.

    * Sıvıyağı tavada kızdırın. Süt, yumurta, tuz, karabiber ve kekiği bir kâsede karıştırın. Sandviçleri bu karışıma batırıp önlü arkalı kızartın. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
     
  4. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Dip soslu kolay kıtır

    KAÇ KİŞİLİK:
    8

    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk

    PİŞME SÜRESİ: 5 dk

    Malzemeler:


    3 lavaş ekmeği

    50 gr tereyağı

    2 dal taze soğan sapı

    1 çay kaşığı biberiye

    1 çay kaşığı kekik

    1 çay kaşığı mercanköşk

    Peynirli dip sos malzemesi:

    250 gr küflü peynir

    1 çay kaşığı tereyağı

    3-4 dal taze nane

    1 kahve fincanı süt kreması

    Karabiber

    Hazırlanışı:

    * Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Taze soğanı incecik kıyın. Bir kapta tereyağı, soğan, biberiye, kekik ve mercanköşkü iyice karıştırın. Karışımı lavaş ekmeklerin üzerine sürün. Üçgen şeklinde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

    * Dip sosu hazırlamak için taze naneyi kıyın. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Peyniri ufalayıp tereyağı, nane, süt kreması ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.

    * Servis kâsesine alıp üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyin. Hazırladığınız kıtırlarla birlikte servis yapın
     
  5. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Sucuklu Pizza tarifi..( çok basit) herkes yapabilir
    Malzemeler:
    1 kangal sucuk
    3 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı kuru maya
    1 su bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı tuz
    3 adet orta boy domates
    2 adet sivri biber
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    2 fincan zeytinyağı



    HAZIRLANIŞI :
    Mayayı ılık bir bardak suda ezin.
    lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin.
    3 bardak unu eleyerek ortasını açın.
    İçerisine tuz, bir fincan zeytinyağı ve sulandırdığınız mayayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

    Hamuru ılık bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.

    Mayalanma işi bitince yumurtadan bıyük parçalar koparıp, merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın.

    Üzerine zeytinyağı sürün.
    Açtığınız hamur üzerine halka halka doğranmış sucukları dizin.
    Ufak doğradığınız domatesi, biberi serpiştirin.
    Kaşar peyniri de rendeleyerek üzerlerine ekleyin.

    Yağlanmış tepsiye koyup yarım saat kadar dinlendirin. Sonra fırında pişirip sıcak olarak servise sunun.

    afiyet olsun

     
  6. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Karnabahar Pane
    Malzemeler
    • 1 adet orta boy karnabahar
    • 1 çay bardağı nişasta
    • 1 çay bardağı soda
    • Yeteri kadar tuz
    • 1,5 su bardağı sıvı yağ
    • 4-5 dal maydanoz
    • 1 kase yoğurt

    Karnabaharları yıkayıp bütün olarak tencereye alın. Üzerine tuz serpip üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Dağılmadan haşlayın. Soğuyunca çiçek çiçek ayırın. Bir kasede un, nişasta, tuz ve sodayı iyice karıştırın.
    Tavada sıvı yağı kızdırın.

    Çiçekleri bulamaca bulayıp iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına alın. Sarımsağı dövüp maydanozu ince kıyıp yoğurda karıştırın. Bu sosla birlikte servise sunun.
     
  7. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Patatesli Omlet
    Malzemeler

    • 4 adet patates
    • 4 adet yumurta
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 3 çorba kaşığı süt
    • Kırmızı biber, kara biber ve tuz

    Patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Bu arada yumurtaları kırıp sütle çırpın. Baharatları da ilave edip karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine yayarak karıştırın.

    Margarini tavada eritin. Patatesli karışımı tavaya alıp kapağını kapatarak pişirin. Omleti ters çevirin. Rendelenmiş kaşarpeynirini serpin. Öbür yüzü de pişen omleti tabağa alın. Dilimleyerek servis yapın.

     
  8. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Bekar Patates





    MALZEMELER
    4 adet haşlanmış patates
    1 adet haşlanmış havuç
    1 kase yoğurt
    1 kaşık mayonez
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    4 diş sarımsak
    tuz,
    2 çay kaşığı nane,
    1 çay kaşığı dövülmüş pul biber
    1 yemek kaşığı tereyağ
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    Bir tutam maydanoz


    HAZIRLANIŞI
    Haşlanmış patatesler ile havuç sıcak sıcak soyulur ve salata yapar gibi doğranır.Tuzlanarak derin bir servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt,
    mayonez ve tuzla dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır. Bu karışıma nane ve pul biber eklenerek patates ve havuçların üzerine dökülür, fakat karıştırılmaz. Diğer yanda eritilen yağın içine sıvıyağ ve salça konarak pişirilir. Yoğurtlu karışımın üzerine şekilli olarak kaşıkla dökülür. Maydanozla süslenip hemen servis yapılır
     
  9. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Tavuk göğsü

    malzemeler:

    11_12 yemek kaşığı şeker
    7 yemek kaşığı un
    1 kilo süt
    yarım paket margarin

    hazırlanışı:

    şeker un ve süt bir kapta mikserle iyice çırpılır.Sonra kısık ateşte kaynayana kadar karıştırılır ve 5 dk daha kaynadıktan sonra pişirilir.Kısık ateşte olsun yoksa benim yaptığım gibi topak topak olur . piştikten sonra ocaktan alınılır ve yarım paket margarin ilave edilir yine çırpılır [​IMG]

    daha sonra tercihen kare şeklinde cam bir kaba konulur süslendikten sonra servis yapılır.
     
  10. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Kaşarlı tavuk pane
    [​IMG]

    Malzemeler:
    750 g beyaz tavuk eti
    150 g kaşar
    50 g un
    5 yumurta
    3 çorba kaşığı soya sosu
    1 limonun suyu
    kara biber
    ince kıyılmış maydanoz ve taze fesleğen
    tuz

    Hazırlanışı:
    Et uzun şeritler halinde kesilir. Soya sosunu, limon suyunu, kara biberi, maydanozu ve fesleğeni kesilmis tavuk etine ilave edip karıştırılıyor. 20 dakika marine ediliyor. Sonra et süzerek alınıyor ve kurulaniyor. Kaşarı ince ince rendelenip çırpılmış yumurtalarla karıştırılıyor. Et'i tuzlayıp unda yuvarlanıyor sonra yumurta karışımında ve en son galeta ununda. Pane haline gelen et el içinde iyice sıkılıyor daha uzun bir hal alsın diye. Tekrar yumurta karışımında bulanıp kızgın yağda pişiriliyor.


     
  11. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Tam hamsi zamanı size süper bir hamsi ızgara tarifi vereyim bayılacaksınız denerseniz.
    Hamsiyi yiyecek kişi adedine göre ayarlarsınız.(1 kg.2kg. neyse)
    yapılacak işler

    1- Hamsileri kılçığı çıkartılarak ayıklanır
    2- 2 adet irice kuru soğan ince kıyılır
    3- bir avuç kekik
    4- bir çay bardağı zeytinyağı
    yukarıda saydığımız malzemeleri ayıkladığınız hamsi ile harman edip iyice karışıtın ki doğradığınız kuru soğan, kekik ve zeytinyağı balıkların içine iyice karışıp nüfus etsin ve en önemlisi bu karşımla balık 1 gün dinlendirimesi gerekmektedir.Ertesi gün koyun bakalım mangala neler olacak? afiyet olsun [​IMG] kesinlikle mangalda yapılmalıdır tava olmaz.
     
  12. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    fırında patates


    1. patatesleri soyup yuvarlak doğrarım.(veya istenilen şekilde) sıvı yağla yağlanan ve az unlanan brcama sıkı sıkı dizerim. bu sırada fırını yakmak lazım.
    2. 2 bardak süt,1 kahve fincanı sıvı yağ, 3diş rendelenmiş sarımsak,tuz çukur bir kapta iyice (isteğe bağlı baharat,karabiber öneririm)çırpıp,,patateslerin üzerine dökerim.
    3. 200 derece de 45 dk kadar pişiririm. arada kontrol etmekte yarar var. sütlerde yoğunlaşıp krema haline gelecekler.
    4.isteğe bağlı rendelenmiş kaşar eklenebilir..
     
  13. Hayalet

    Hayalet Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    705
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    KAHRAMANMARAŞ
    öğrencilerin işine yarayacaktır bilgiler süper.
     
  14. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Gelmişken bir iki tarif yazaydın bari.Maraş usulü:)
     
  15. elfce

    elfce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    28 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.439
    Beğenilen Mesajlar:
    73
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    evimmdeee :)

    :hungry:
    patatesli omlet mukemmel oluyo ya bıtıyorummm mmmm canım çekti hee
     
öğrenciler için yemek tariflerimiz konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. yemek tarifi

    yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=p3cJk6ChPkY
  2. bebeğiniz için etli sebze yemek tarifleri

    bebeğiniz için etli sebze yemek tarifleri

    etli sebze yemek tarifleri kiymali yemekler kıymalı yemekler etli sebze yemekleri bebekler için yemek tarifleri Etli Sebze Yemekleri (tavuk, dana kıyma) (250 Kal, 8 gr. protein) (2 porsiyon) 30 gr. (1 köfte kadar) et 1 yemek kaşığı pirinç 1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)...
  3. bebeğiniz için leziz ve besleyici bir yemek ızgara köfte tarifi

    bebeğiniz için leziz ve besleyici bir yemek ızgara köfte tarifi

    bebekler için köfte tarifi bebekler için köfte yapımı bebek tarifi bebek köftesi nasıl yapılır köftesi Izgara Köfte (70Kal, 6gr protein) (1 porsiyon) 30 gr. yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma çok az ekmek içi çok az maydanoz HAZIRLANIŞI: Ekmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma...
  4. "İnsanlık" Yemek Tarifi

    "İnsanlık" Yemek Tarifi

    insanlık yemek tarifi insanlık yemeği "İnsanlık" Yemek Tarifi Bir bardak dolusu gülümseme ile başlayın, Bir kap dolusu dostluk ilave edin, Bir tutam yumuşaklık ve biraz da nezaket tozu ile kabartın, Bir kaşık ümit, Bir büyük porsiyon yardımlaşma, Çok miktarda ilim ve bir tutam alçakgönüllülük ile çırpın. Kuvvetlendirmek için de bir çorba kaşığı güvene ihtiyacınız olacak. Bir sadakat...
  5. Diyet yapanlar için Etli Diyet Yemek Tarifleri

    Diyet yapanlar için Etli Diyet Yemek Tarifleri

    Etli Diyet Yemekleri Etli Diyet Yemek Tarifleri Yaz mevsiminenihayet girdik ve geç olsada girişimiz ve yanmamız çabuk oldu :) Siz de bu yaz plajlarda mayo ve bikinlerinizin içinde fit görünmek ister misiniz? Yani fazla kilolarınızdan kurtulmak ister misiniz? "Evet!" dediğinizi duyar gibiyim:) Diyet yapmak isteyenlere ve diyet yaparken de et yemek isteyenlere etli diyet yemeği...

Sayfayı Paylaş