Pancar Yaprağı Turşusu

Konu, 'Turşular' kısmında handanca tarafından paylaşıldı.

  1. pancar pancar yaprağı turşusu sapı turşusu nasıl yapılır yaprağı yaprağından ne yapılır
    [​IMG]

    Pancar turşusunu duydum ama parncar yaprağının turşusunu bilmiyordum.. İşte farklı damak tadı denemek isteyenlere:)

    PANCAR YAPRAĞI TURŞUSU
    MALZEMELER:
    5 Kiloluk bir turşu kabı
    5 kilo pancar yaprağı
    Tuz,su,sirke
    3 baş sarımsak

    Yapılışı:
    Pancar yaprakları kesilir.Sadece pancar sapları kalır.Pancar sapları iyice yıkanır.Pancar sapları 5 cm. boyutunda kesilir.Kesilen saplar kaynayan suyun içinde 5 dakika kaynatılır.Kaynatıldıktan sonra pancar yaprakları süzülerek, üzerine soğuk su dökülür ve şoklama yapılır.Pancar yaprakları soğumaya bırakılır.


    3 baş sarımsak 1 çay bardağı tuz ile dövülür.Sonra turşu kabına bir kat tuzda dövülmüş sarımsak, bir kat pancar sapı şeklinde eşit miktarda dizilerek yerleştir.Bu işlem bittikten sonra üzerine 1 su bardağı sirke dökülür.İsteğe göre turşu kabının üzerine 2 tane acı biberde konulabilir.

    4 kilo suya bir çay bardağı tuz konulup içinde eritilerek salamura yapılır.Bu salamura turşu kabına dökülür.Turşu kabının ağzı kapatılarak fermantasyona bırakılır.Bu fermantasyonun süresi 15-18 gün sürebilir.
    Kadınlar Melektir

Sayfayı Paylaş

Meleklermekani.Com misafirleri bu sayfayı şunları arayarak geldiler :

  1. pancar sapı turşusu

    ,
  2. cugundur yaprağından tursu

    ,
  3. pancar yaprağı turşusu nasıl yapılır

    ,
  4. pancar pürü turşusu