gebe
  1. SweetCurse

    SweetCurse Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Şubat 2011
    Mesajlar:
    558
    Beğenilen Mesajlar:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İzmir

    Patlıcan Kapama

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında SweetCurse tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler
    • 1 kg kuzu eti (ön kol)
    • 1 kg patlıcan
    • 1 büyük soğan
    • 2 sivri biber
    • 2 diş sarımsak
    • 3 orta boy domates
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    Hazırlanışı
    Düdüklü tenceremize etimizi kısık ateşte koyuyoruz arkalı önlü kızarırmış gibi suyu çekene kadar çeviriyoruz. Etin kendi suyu çektikten sonra etimize 3 su bardağı kadar soğuk su ekleyip üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı gezdirip kapatıyoruz. Düdüklümüz ötünceye kadar önce hızlı ateşte, ötmeye başladıktan sonra en kısık ateşe alıp yaklaşık 1,5 saat kadar pişiriyoruz. Bu arada etimiz pişerken geniş bir kapa bolca su doldurup içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuz atıp patlıcanlarımızı doğruyoruz kararmamaları için. Sonra tenceremize tereyağımızı koyuyoruz erimeye başlarken ince doğradığımız soğan ve biberlerimizi ardından halka şeklinde doğranmış sarımsaklarımızı atıp sarartıyoruz. Ardından kabuklarını soyduğumuz ve küçük doğradığımız domateslerimizin yarısını atıyoruz. Domateslerimizi biraz çevirdikten sonra salçamızı ve kırmızı biberimizi de atıp pişmiş olan etimizi tenceremize oturtuyoruz etimizin suyundan patlıcanın pişebileceği kadar döküyoruz. Daha sonra üzerine doğramış olduğuz patlıcanlarımızı iyice yıkayıp suyunu sıkıp tenceremize basıyoruz. Kalan domateslerimizi de üzerine döküp tuzunu atıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Önce hızlı ateşte yemeğin yağı patlıcanların üzerine çıkana kadar arada bir patlıcanların üstüne bastırıyoruz, daha sonra patlıcanların üzerine iyice yağ çıkınca tenceremizin altını kısıyoruz ve yaklaşık 1 saate yakın pişiriyoruz. Bu sırada yemeğinizi sakın karıştırmayın! Yemeğimiz piştikten sonra aynı büyüklükte bir tabak ya da tepsiye ters olarak çeviriyoruz, üzerine maydanoz doğrayıp servis yapıyoruz.

     
Patlıcan Kapama konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hindili Kapama

    Hindili Kapama

    Malzemeler : • 200 gr. hindi kuşbaşı • 2 adet taze soğan • 9 adet arpacık soğan • 5-6 adet taze fasulye • 1 adet havuç • 1 adet kabak • 1 adet patates • 1 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağ Maydanoz • 2 su bardağı su • Tuz ve karabiber Hazırlanışı : Tencerede tereyağını eritip unla birlikte kavurun. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız taze fasulyeleri, patatesleri, taze soğanları,...
  2. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  3. patlıcan

    patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  5. kapan

    kapan

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...

Sayfayı Paylaş