gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Sote Deniz Levreği

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    levrek sote Malzemeler: 2 ayıklanmış enginar 1/2 kg.
    küçük taze patates
    2 çorba kaşığı doğranmış taze frenk soğanı
    200 gr. taze krema
    6 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen
    1/2 su bardağı klasik vinegret
    2 küçük soğan,
    çok ince doğranmış 1 çorba kaşığı sirke
    4 çorba kaşığı taze krema
    4 iri deniz levreği filetosu,
    taze kekik (thyme)
    Tuz,
    taze çekilmiş karabiber

    Yapılışı:
    Enginarları önce uzun şeritler halinde kesin, sonra baklava dilimleri gibi tekrar kesip bir tencerede limon suyu ile birlikte kaynar suda 15 dakika kadar pişirin. Bu arada başka bir tencerede patatesleri hafif sert kalacak şekilde haşlayın, suyunu süzün ve ortadan ikiye kesin. Soğuk taze kremayı mikserle çırpıp koyu bir kıvama getirin, içine bir tatlı kaşığı limon suyu ile frenk soğanlarını karıştırın, bir kenara alın. Bir tencerede 2 kaşık zeytinyağını kızdırın ve patatesleri sürekli çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın. Tavaya biraz daha yağ koyup enginarları 3-5 dakika çevirerek sote edin. Delikli kepçeyle çıkarıp kenara alın. Aynı tavaya soğanları koyun ve 5 dakika kadar yumuşatın. Sirkeyi koyup suyunu uçurun, ardından 4 kaşık krema koyup tuzunu ekleyin ve kenara alın. Bu arada 1/2 bardak zeytinyağı ile 3 çorba kaşığı sirkeyi çırparak vinegret sosunu hazırlayın ve içine fesleğenleri karıştırın. Levrekleri yapışmaz tavada sote edin.Afiyet Olsun..

     
  2. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Sote Deniz Levreği
    levrek tek başına çok lezzetli ama sebzelerle nasıl olur acaba:D
    emeğine sağlık canım
     
Sote Deniz Levreği konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kiremitte Levrek Balığı

    Kiremitte Levrek Balığı

    kiremitte levrek kiremitte balık Malzemeler 2 kg levrek balığı 3 kuru soğan 1 demet maydanoz 200 gr tereyağı 1 limon 1 su bardağı beyaz şarap 1 çay kaşığı kırmızı biber Tuz, beyazbiber Yemeğin Tarifi Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin. Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin. Soğan ve maydanozu...
  2. Levrek veya Kefal buğulama

    Levrek veya Kefal buğulama

    kefal buğulama nasıl yapılır kefal buğulama nasıl pişirilir deniz levreği pişirilir balığı Öncelikler tarifimizde kullanıcağımız malzemeleri sıralıyım Yağtığım tarif iki kişiliktir 1 adet deniz levreği daha ekonomik bir balık isterseniz 2 adet topan kefal baya irilerinden olsun ama.Benim önerim deniz levreğidir 1 kg boyutlarında olması balığın yağlanması itibarı ilelezzetine lezzet katar. 3...
  3. Levrek Buğulama

    Levrek Buğulama

    MALZEMELER 1 adet soğan 1 adet büyük boy patates 2 orta boy havuç 2 adet büyük domates 2 adet büyük levrek 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt tane karabiber defne yaprağı sarımsak su 1 adet limon suyu tereyağı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan...
  4. Levrek

    Levrek

    Bolluk, kısmettir.Rüyada levrek baligi görmek, son derecede hayra yorumlanir. Levrek büyük bir kismete ve sansa delalet eder
  5. Havuç Sote

    Havuç Sote

    Havuç Sote Malzemeler 500 gr küçük soğan 750 gr havuç 50 gr margarin Tuz ve karabiber Toz şeker 1/2 demet maydanoz 2 demet taze soğan Yemeğin Tarifi Soğanları soyun ve havuçları temizleyin. Soğanları yağda çevirin, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker koyup ağzı kapalı olarak 5 dakika kendi suyunda pişirin. Havuçları ilave...

Sayfayı Paylaş