gebe
  1. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.151
    Beğenilen Mesajlar:
    703
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya

    Sucuklu Mantarlı Güveç Nasıl Yapılır..Sucuklu Mantarlı Güveç Tarifi..

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında LaViNYaM tarafından paylaşıldı.

    Sucuklu Mantarlı Güveç Tarifi Sucuklu Mantarlı Güveç Nasıl Yapılır


    Güveç
    severler işte şimdide böylesini bir deneyin..Sucuğun ve mantarın muhteşem kokusunu güveçle bütünleştirmek için işte tarifini sizinle paylaşıyorum...



    [​IMG]

    Malzemeler:



    1 kangal sucuk
    500 gr mantar
    3 soğan
    3 diş sarımsak
    3 domates
    2 sivri biber
    4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
    100 gr kaşar peyniri
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızı pul biber


    Hazırlanışı:



    Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
    Sivri biberleri temizleyip doğrayın.
    Soğanları soyup küp doğrayın.
    Sarımsakları soyup ezin.
    Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu su da bekletin.
    Yağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin.
    Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.
    Mantarları süzüp tavaya ilave edin.
    Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
    Küçük güveçlere domates soslu mantar ve küp kesilmiş sucuğu paylaştırın.
    Üzerine kaşar peynirini serpiştirin.
    Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
    Afiyet olsun!

     
    SadmiN bunu beğendi.
Sucuklu Mantarlı Güveç Nasıl Yapılır..Sucuklu Mantarlı Güveç Tarifi.. konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Güveçte Yumurta nasıl yapılır

    Güveçte Yumurta nasıl yapılır

    Güveçte Yumurta MALZEMELER 1 ufak kangal sucuk 4 adet yumurta 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın. Aralıkla olarak yumurtaları tencereye kırın. Üzerine kapağını kapatarak yumurtaların pişirin. Tuzunu ve biberini...
  2. omlet(mantarlı ve sucuklu)

    omlet(mantarlı ve sucuklu)

    MALZEMELER 3-4 yumurta ... yumurtaları arzuya göre azaltıp yada çoğalta bilirsiniz... 250 gr kadar mantar. yarım veya bir halka sucuk. bir kaç yaprak maydonoz arzuya göre karabiber, kırmızı pul biber, daha değişik tatlar koyabilirsiniz YAPILIŞI mantar ve sucuğu ince ince kıyarız önce mantarı az bir yağda teflon tavada soteleriz sonra sucuğu koyarız sotelemeye devam ederiz peşi sıra maydonozu...
  3. Mantarlı Tavuklu Güveç Tarifi Bayılacaksınız

    Mantarlı Tavuklu Güveç Tarifi Bayılacaksınız

    mantarlı tavuklu güveç mantarlı tavuklu güveç tarifi Güveç, Osmanlı'dan bu yana mutfaklarımızdan çıkmayan, yemeklerin tadına tat katan bir mutfak kültürü melekler :) Toprak kaplarda pişen yemeklerin lezzetini hepimiz biliyoruz. Kuru fasülyei sebze güveç, deniz ürünleri, kırmızı et hatta mis gibi sütlaç gibi muhteşem lezzetler güveçte daha leziz oluyorlar:) Bu yazımızda da muhteşem bir...
  4. Etli Güveç Tarifi nasıl oluyor

    Etli Güveç Tarifi nasıl oluyor

    Selam kızlar eşim benden etli güveç istedi kayınvalidemlerde gelecek yarın:) Ve üzgünüm ben hiç etli güveç yapmadım daha doğrusu bir güveç tenceremiz var ve hala içinde hiç birşey pişirmedim acaba Etli Güveç Tarifini bana buran yazacak biri var mı?
  5. çoban güveci nasıl yapılır ?

    çoban güveci nasıl yapılır ?

    Kızlar eşim bir yemek yemiş lokantada çoban güveci demişler. Tutturdu sen de yap diye, bilmiyorum dedim, sor meleklerine dedi :) Bilen varmı bu yemeği ?

Sayfayı Paylaş