gebe
  1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    143
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Tiritli köfte (4 kişilik)

    Konu, 'Köfteler' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 1 Su Bardağı Nohut 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
    1 Tatlı Kaşığı Margarin
    100 gr Kuzu Eti
    1 Çorba Kaşığı Salça
    1 Adet Soğan
    Hamur İçin:
    1 Çay Bardağı İnce Bulgur
    50 gr Çok Çekilmiş Kıyma
    2 Adet Yumurta
    5 Çorba Kaşığı Kıyılmış Ceviz
    Tuz, Karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Öncelikle bir gece önceden 1 su bardağı nohutu derin bir kaba alıp,ıslatın.Bir gece bu şekilde bekletin.
    Bol suda haşlayın.1 tatlı kaşığı tereyağı ve margarini tavada eritip,etleri,etleri bu yağda karıştırarak soteleyin.Yemeklik doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin.Bir miktar su ilave edip kısık ateşte iyice pişirin.Tuz ve nohutları da tencereye ilave edin.Tencereyi ocaktan alın.
    Hamur için;1 çay bardağı ince bulgur ve kıymayı karıştırın.Su ilave edip,yoğurun.Tuzunu ekleyin.Yoğurmanın sonuna doğru hamura tek tek yumurtaları kırın.
    Kıymayı tereyağı ile tavaya alıp,çevirerek kavurun.İçine bir tutam tuz ve karabiber katın.Soğan ile margarini ayrı tavada kavurun.Daha sonra ikisini bir tavaya aktarıp,beraberce kavurun.İçine,ikiye yada dörde bölünmüş cevizler ilave edin.Yağın donması için bekletin.
    Tiritli köftenin hamurunu ceviz büyüklüğünde açın.İçini hazırlayıp,donmaya bıraktığınız et ile doldurun.Ayrıca hazırladığınız hamurun bir kısmını nohut şeklinde yuvarlayıp yemeğe eklemek için hazırlayın.Yemek piştikten sonra nohut büyüklüğünde hamurlar ve ceviz büyüklüğündeki et ile doldurulan hamuru yenmeğe ekleyin.Sıcak olarak servis yapın.


     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Cevap: Tiritli köfte (4 kişilik)
    paylaşım için tşklerrrr......
     
Tiritli köfte (4 kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Naneli Köfte (4 Kişilik)

    Naneli Köfte (4 Kişilik)

    Malzemeler: 1 Küçük Soğan 2-3 Dilim Bayat Ekmek İçi 1/2 Kg Kıyma 2 ÇorbaKaşığı Kurunane 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Çorba Kaşığı Salça Yeterince Tuz HAZIRLANIŞI : Soğanı rendeleyip ıslatılmış bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve kıymayla birlikte yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından minik toplar halinde köfteler hazırlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda...
  2. Kavunlu Jöle (4 Kişilik)

    Kavunlu Jöle (4 Kişilik)

    Malzemeler 1 Adet Orta Boy Kavun 1 Paket Meyve Jölesi 2 Adet Nektar 2 Adet Orta Boy Armut 3/4 Sy Bardağı Vişne 4-5 Adet Mürdüm Eriği Yemeğin Tarifi Kavunun içini bir kaşık yardımıyle çıkarın. Jöleyi paketin üzerindeki tarifteki gibi hazırlayın. Kavunun içinden çıkardığınız parçaları blendırdan geçirin. Jölenin içine ekleyin. Nektarları, armutları ve erikleri küçük küçük parçalar halinde...
  3. Paradise (4 Kişilik )

    Paradise (4 Kişilik )

    Malzemeler 4 cl Cin 2 cl Kayısı Likörü 4 cl Portakal Suyu Yemeğin Tarifi Malzemelerin hepsini şeykırda karıştırdıktan sonra portakal dilimiyle süslediğimiz bardakta servis yapalım.
  4. Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde...
  5. Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)

    Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)

    MALZEMELER 750 gram ıspanak 2 adet haşlanmış patates 200 gram beyaz peynir 2 adet yumurtanın şansı 1 çorba kaşığı un Yarım çay kaşığı karabiber, tuz 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı un Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI 1- Ispanakların sadece yaprak kısımlarım yıkayalım. Çok az sıcak su ile yapraklar yumuşayana dek haşlayalım. Ispanak yapraklarım avuç içinde sıkarak, fazla suyunu süzelim,...

Sayfayı Paylaş