Diş Fırçası Seçimi ve Fırçalama Teknikleri

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Diş Fırçası Seçimi ve Fırçalama Teknikleri
diş fırçası seçimi, dişler nasıl fırçalanır, diş fırçası seçimi nasıl olmalı

Ağız ve diş sağlığı için düzenli olarak dişleri fırçalamak gerekiyor. Eğer erken yaşlar da dişlerinizi kaybetmek ve sorunlar yaşamak istemiyorsanız diş fırçanızı en doğru şekil de seçmeli ve doğru diş fırçalama tekniklerini uygulamalısınız.

Bu yazımız da sizlere doğru diş fırçalama nasıl olmalı ve diş fırçası seçimi hakkın da işinize yarayacak bilgileri paylaşıyoruz.

dis fircalama.jpg

Ömrümüz boyunca kaliteli bir yaşam sürebilmek için dişlerimize çok iyi bakmak zorundayız. Bu sebeple düzenli ve doğru bir biçimde dişlerimizi fırçalamalıyız. Öncelikle doğru diş fırçası seçmeliyiz. Diş bakımı için en uygun diş fırçası orta sertlikte ve naylondan üretilmiş olmalıdır. Ayrıca ağız içerisinde kolay hareket edebilecek bir dizayna da sahip olması şarttır. Dişlerin görünmyen yzü olan arka dişler ve dişlerin arka kısımlarına kolay ulaşım olması için diş fırçasının kafası da çok büyük olmamalıdır.

Dişler günde en az iki kere belirli bir periyotta fırçalanmalıdır. Dİş macunlarının hemen hemen hepsi işe yaramaktadır. Uygun fiyatlı ve tanınan bir markaya ait diş macunu seçimi yeterli olacaktır. Diş parlatma tozlarından diş hekiminiz tavsiye etmediği müddetçe kullanılmamalıdır. Diş parlatma tzlarının diş sağlığına aşırı kullanımda zarar verdiği bilinmektedir.
Diş fırçalamalarında ki temel hareketleri her seferinde aslında aynıdır. Diş fırçamız diş etlerimizin başladığı noktaya hafif eğimli olarak yerleştirilir ve bu pozisyon korunarak minik dairesel hareketler yardımı ile dişler fırçalanır.
Diş fırçamız diş etlerine yaklaşık 45 derecelik bir eğimle tutulduktan sonra ağız boşluğuna doğru dış yüzeylerden başlamak kaidesi ile daireler çizerek yumuşak bir şekilde ön dişlerden arka dişlere doğru yapılmalıdır.

Dişlerin arka kısımlarında benzer bi biçimde diş etlerinden ağız boşluğuna doğru bir süpürge misali aşağıdan yukarıya doğru yapılmalıdır.

Ağzımızda köşelerde kalan çiğneme bölümleri (en fazla çürükler genelde bu bölgelerde gerçekleşir) düz bir şekilde ileri geri hareket ettirmek sureti ile gerçekleştirilir.

Diş fırçalama süresi en fazla 3 dakika olarak sınırlandırılmıştır. Ayrıca hiç bir sağlıklı diş etinde (kurallara uygun fırçaladığınız takdirde) kesinlikle kanama olmaz. Kanama diş eti hastalıklarının habercisidir ve mutlaka uzman bir hekim tarafından kontrol edilmelidir.

Diş fırçaları kesinlikle ama kesinlikle kişiye özeldir. Bir diş fırçası ile birden fazla kişi diş fırçalayamaz. Bir diş fırçası en fazla 6 ay kullanılmalıdır. Ayrıca diş ipi kullanımı da tavsiye edilmektedir.

Ayrıca mümkünse diş fırçalamadığınız esnalarda fırçanın olduğu bölümleri açıkta tutmamakta fayda bulunmaktadır. Banyoda ortaya çıkacak bakteri ve ya zararlı partiküllerin fırçamıza gelmesi önlenmelidir. Çoğu diş fırçası kapağı ile birlikte satılmaktadır. Bu kapağı kullanım dönemi boyunca muhafaza etmelisiniz.
 
Arkadaşımıza katılıyorum macun konusunda.Bir içerik de ben ekleyeyim.Diş fırçasının seçimine çok özen göstermek gerekiyor.Kesinlikle ucuzuna kaçmayın.İnce orta sertlikte olanlarına bakın.Dişlerinizin arasına iyice girebilsin.Sigara içen bir bayan olduğum için dişlerime çok özen göstermek zorunda kalıyorum çeşitli birçok fırçayı kullandım.Düzenli olarak da 6 aydır http://minirome.com/ORAL-B-TRIUMPH-5000-D32_1685.html#0 bu seti kullanıyorum çok memnunum.
 
Diş bakımı nasıl yapılması gerektiğini öğrenmek isteyenler için bilgiler vermek istiyoruz. Diş bakımınızı 2 yolla yapılır biri diş fırçalama diğeri ise diş ipi ile. Şimdi bu yöntemleri açıklamaya çalışalım.
Diş fırçalamanın genel kuralları

• Dişlerinizi düzenli olarak fırçalayınız.

• Her dişinizin ulaşılabilir bütün yüzeylerini fırçalayınız

• Her gün en azından iki kere
yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalayınız, Uykudan önce diş fırçalamak
özellikle önemlidir.

Florürlü diş macunu kullanınız.
Fırçayı 45 açıyla tutunu:. Fazla bastırmadan kısa hareketlerle dişleri ve diş etlerini fırçalayınız. Ağzınızı iyice çalkalayınız. İyi bir diş fırçalama 2-4 dakika sürmelidir.

Diş ipi kullanımı

Yaklaşık 40 cm diş ipi koparıp çoğunu hır elinizin orta parmağına dolayını: 2,5-3 cm ipi parmaklarınızın arasında gererek dişlerin arasından diş etinize ulaşıncaya kadar geçiriniz Diş yüzeylerinizi iple yukarı doğru kazıyınız bu işlemi her diş için birkaç kere tekrarlayınız Bitince ağzınızı çalkalayınız.Dış ipi ile temizlik diş hakiminin gerekli bir bileşemidir çünkü diş ipi fırçanın uzanamadığı yerlere uzanabilir. Buralarda biriken yemek artıkları plak oluşumuna neden olur. ideal olarak, dişler her yemekleri sonra diş ipi ite temizlenmelidir ama yatmadan önce yapılan temizlik en önemlisidir
 
Benim doktorum diş fırçasının dümdüz, basit bir fırça olmasının yeterli olduğunu söylüyor. önemli olan fırçalama tekniğiymiş. ben daha çevreci olduğu için bambu ağacından yapılan fırçaları tercih ediyorum
 
Geri
Üst