Gebelikte yaşanan hazımsızlık nedenleri ve tedavisi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gebelikte yaşanan hazımsızlık nedenleri ve tedavisi
gebelikte hazımsızlık, hazımsızlık nedenleri, gebelikte hazımsızlık bitkisel tedavi
Hamile kaldığınızı öğrendikten bir süre sonra hamilelik belirtileri iyice sizi etkilemeye başlar. Ama şunu belirtmek isteriz ki her hamilelik belirtileri anne adayların da aynı şekil de olmayabiliyor. Mesela kimisi gebelik süresince günlük hayatını olumsuz bir şekilde hamilelik, aş erme, bulantı ve kusma gibi olayları çok fazla yaşamazken kimisi de bazen hemen hemen doğuma kadar çok fazla bu tür durumlardan etkilenmektedir.

Genellikle hamileliğin ilk üç ve dört ayın da belirtiler yoğun şekil de kendini gösterir. Gebelik ilerledikçe ve bebeğin de anne karnın da büyümesi ile birlikte anne adaylarını hazımsızlık sorunu bekler. Genel olarak hamileliğin 5/6 ayından itibaren başlayan hazımsızlık ve mide ekşimesi gibi durumları yaşayanlar oldukça sıkıntı yaşamaktadır.

Gebelikte oluşan hazımsızlık nedenleri hakkın da sizlere merak edilen bilgileri bu konumuz da paylaşıyoruz.


gebelikte-hazimsizlik-nasil-giderilir.jpg


Gebelikte hazımsızlık oldukça sık rastlanılan bir durumdur. Gebelik öncesi dönemine ait problemler nedeniyle hazımsızlık sorunu ortaya çıkabilir ama bu oldukça düşük bir ihtimaldir. Gebelik süresince büyüyen rahim mideyi sıkıştırmasıyla oluşan problemlerin bir tanesi de hazımsızlıktır.

Gebelikte Hazımsızlık Ne Zaman Başlar?

Gebeliğin her döneminde başka başka problemler ortaya çıkarken; gebelikte hazımsızlık ortalama 6. Aydan sonra görülen bir problemdir. Çok rahatsız edici bir durum olan hazımsızlık, gebe kadınların uyumasına bile mani olabilir.



Gebelikte Hazımsızlık Belirtileri

Gebelikte hazımsızlık belirtileri, hemen hemen bütün gebe kadınlarda görülür. Normal bir insan günde 14 kez gaz çıkarırken, gebe bir kadın çok daha fazla gaz çıkarmakta. Hamilelikte; sindirim sistemini yavaşlatan progesteron hormonu, gazın oluşmasına ortam hazırlamakta. Bebeğinde anne karnında giderek büyümesi sonucunda, mide iyice baskı altına kalmakta. Gebe kadında iyiden iyiye kendini hissettiren gaz sorununa çeşitli tedavi yöntemleri uygulanmakta.

Gebelikte Hazımsızlık Ne Zaman Geçer?

Gebelikte hazımsızlığa mide yanması da denilmekle birlikte bu şikâyetler kimi zaman doğuma kadar devam etmekte. Mideden başlayıp boğaza kadar yükselen yanma hissi şeklinde hissedilen hazımsızlık hissi, gebe kadınları oldukça rahatsız etmekte. Eminiz ki birçok anne adayı hamileliğin belli devrelerin de hazımsızlık problemini çok fazla şekil de yaşamaktadır. Bazılarının hayatını kabusa çeviren bu durum gebelikte can sıkan bir durumdur.






Hamilelikte Hazımsızlık İçin Ne Yapmalı?

Hamilelikte hazımsızlık için birçok öneri var. Gebe kadınların aşağıdaki noktalara dikkat etmesi halinde, hazımsızlık sorunları hakkında bir hayli rahatlama yaşayacaklardır.

– Yemek öğünlerini vaktinde yapmalı Bir seferde tıka basa doyarak değil, ara öğünler şeklinde beslenmeli.

– Stresten uzak durarak, stresin hazımsızlık yapıcı etkisinden etkilenmemek.

– Kafeinli içeceklerden uzak durmak.

– Her gebe kadın kendine hazımsızlık yapan yiyecek ve içeceklerden kaçınmalı. Portakal suyu, soda, ananas suyu, greyfurt suyu ve çikolata hamilelikte hazımsızlık yapabilir. Bunlardan uzak durulmalı.

– Yemek yedikten sonra; oturmak ve ya yatmak yerine, hazmı kolaylaştırmak için yürümeyi tercih edin.

– Yediklerinizi daha iyi sindirmek için zencefil şekeri emmeyi deneyebilirsiniz. Zencefil şekeri sindirimi kolaylaştırmak için aklınızda bulunması gereken önemli bir ayrıntı.

– Gebelikte kullanılması son derece sakıncalı olan alkolden uzak durulmalı. Gebelikte alkol; hazımsızlık yapacağı gibi, anne karnındaki bebeğe de oldukça zararlıdır.

– Acılı, baharatlı yemeklerden uzak durulmalı.

– Kızartma ve fazla yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı.

– Hamilelikte düzenli ve dengeli beslenmek çok önemli.

– Bazı ilaçlar (demir hapları, vitaminler) hazımsızlık yapabilir. Doktorunuza danışarak ilaçlarınızı değiştirebilirsiniz.

Gebelikte Hazımsızlığa Ne İyi Gelir?

– Ilık süt hazımsızlığa iyi gelebilir

– Sıkı olmayan geniş giyecekler tercih etmek.

– Yüksek yastık kullanmakta hazımsızlık şikâyetlerine iyi gelebilir.

– Doktorunuzun önereceği mide asidi dengeleyici ilaçları kullanabilirsiniz.

– Düzenli uyku uyumak oldukça önemli

– Dengeli ve sağlıklı beslenmeye spor eklenerek hazımsızlık belirtileri hafifletilebilir.

– Gebe kadınlar hamilelik döneminde karşılaştığı sorunlara, doktorlarının tavsiye ve önerilerinin dışında çözümler aramamalıdır.
 
Adminim şu an 7 haftalık hamileyim ciddi anlamda hazımsızlık çekiyorum.Yemekler ağzıma kadar geliyor. Gece ekşimeden ve gegirmekten uyuyamıyorum.Ağzımda sürekli böyle acı su varmış gibi oluyor. Verdiğiniz önerileri dikkate alıp uygulayacam .Umarım işe yarar .Sütü pek sevmesemde içmeye çalışıcam.
 
Geri
Üst