Yumurta kalitesini artırmak için nasıl beslenmek gerekir ?

Uzman SühaN

Administrator
Yumurta kalitesini artırmak için nasıl beslenmek gerekir ?
Bir kadın olarak, sağlıklı yumurtalar düzenli adet döngüsü, doğurganlık ve gebe kalma kabiliyeti için temeldir. Yaşamınızda sahip olduğunuz tüm yumurtalarla doğarsınız, ama zamanla yumurta sayınız bir kaç faktörden etkilenip azalacaktır. Yumurta sağlığını etkileyen çok çeşitli faktörler vardır. Bazı basit yaşam tarzı değişiklikleri yaparak, yumurta kalitesini artırabilir ve hamile kalma şansınızı artırabilirsiniz. Bir kadın 30 yaşına ulaştığında yumurta kalitesinin azalmaya başladığı ve bunun hakkında yapabileceği bir şey olmadığı düşünülüyordu. Yalnız yaş, hamilelik potansiyeliniz için önemli bir faktör değildir, Hormonal dengesizlikler inanılmaz derecede yaygındır ve çevresel faktörler, stres doğurganlık problemleri yaratabilir. Makalemizin devamında yumurta kalitesini artıran yumurtlamaya yardımcı olan önerilerimizi bulabilirsiniz..



yumurta kalitesini artıran besinler.jpg







Bir kadın için yumurtalıklarındaki sağlıklı yumurtalar adet döngüsünün düzenliliğini, gelecekte doğurganlığı ve gebe kalma yeteneğini belirler. Peki bir kadın yumurtalarının sağlıklı olmasını nasıl sağlayabilir ? Üretilen yumurtanın kalitesini ve sağlığını etkileyen çok çeşitli faktörler olduğu için bunun tek bir cevabı yoktur. Basit yaşam tarzı değişiklikleri, planlı ve sağlıklı beslenme, yumurtanın kalitesini artırabilir . Sağlıklı doğurganlık çevresel faktörler, hormonlar, stres, sağlıklı adet döngüsü, dolaşım ve diyet dayanmaktadır.Yumurta kalitesi önemlidir çünkü embriyo kalitesini belirler. Peki yumurta kalitesi nasıl artırılır , yumurtanın kaliteli olması için ne gibi adımlar atılmalıdır ?



Sigaradan uzak durun.



Sigara içmek yumurtalıklarda yumurta kaybını hızlandırır. Kadınlar sahip oldukları tüm yumurtalarla doğarlar ve bu sayı yaşla birlikte azalır, bu nedenle yumurtaları sağlıklı ve gereksiz kimyasal maddelerden uzak tutmak en iyisidir.




Stresi Yönetin.



Stres, yumurta üretimini engelleyen veya durdurabilecek kortizol ve prolaktin gibi hormonlar üretebilir. Yoga, meditasyon, egzersiz veya sıcak bir banyo gibi stres azaltıcı aktivitelerle stresinizi yönetin.



Sağlıklı beslenin



Sağlıklı besinler genel sağlığı iyileştirirken, yumurtalarınızın sağlıklı kalmasına ve doğurganlığı da artırmasına yardımcı olabilir. Yeşil yapraklılar, tam tahıllar, yağsız et, fındık, taze sebzeler ve meyveler ile beslenin.



Normal bir ağırlığa sahip olun .



Obezite'nin mitokondriyal fonksiyonu değiştirdiği ve oksidatif stresi artırdığı, doğurganlık ve yumurta kalitesini düşürdüğü bulunmuştur. Ayrıca hormonal dengeyi değiştirerek yumurtlamayı bozabilir.



Kan Akışını Artırın.



İyi yumurta sağlığı, yumurtalıklara oksijen açısından zengin kan akışıyla desteklenir. Vücuttaki kan akışı hızla dehidrasyondan dolayı düşebilir, bu nedenle bol su için .



Yumurtalarınızı Dondurun.



Anneliği geciktirmeyi planlıyorsanız, doğurganlığınızı korumanın en iyi yolu yumurtalarınızı dondurmaktır. Zamanla, bir kadının doğal doğurganlığı azalır, ancak dondurulmuş yumurtalar, dondurulduklarında olduğu gibi, aynı biyolojik yaşta kalır ve gelecekteki başarı şansınızı artırır.


Sigara, böcek ilacı, alkol, şeker, işlenmiş gıdalardan kaçının.

Bilinen herhangi bir gıda duyarlılığından ve alerjenlerden kaçının.

Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, kenevir yağı, avokado, keten, badem, ceviz gibi sağlıklı yağlardan zengin bir diyet yiyin.

Egzersiz - kan akışını iyileştirmek için orta derecede egzersiz yapın

Masaj yapın - özellikle Karın Doğruganlık Masajı.

Bolca taze kaynak suyu için.

Östrojen ve progesteron hormonlarınızın dengede ve optimum düzeyde olduğundan emin olun.

Stresi azaltın..




Egzersiz eksikliği, dehidratasyon ve kan kalınlığından dolayı kan akışında azalma, iyi yumurta sağlığı ve sağlıklı yumurtalıklar için gerekli olan oksijen açısından zengin kan akışını engelleyebilir. Yeterli su içilmemesi, üreme sistemine kan akışını engelleyebilir. Her gün ihtiyacınız kadar su için. Yumurtalık ve rahimdeki hücrelere taze kan dolaşımını uyarmak için yürüyüş, koşu veya yogadan oluşan bir egzersiz rutinini izleyin . Karın masajı, uterus ve yumurtalıklara kan akışını arttıran en iyi tedavilerden biridir. Üreme sistemine kan akışını arttırmak için en iyi tedavilerden biri doğurganlık masajı yaptırmaktır.Masaj, yumurtalıklara taze, oksijenli kan akışını sağlar.
Adet dönemi bitiminden sonra mutlaka masaj yaptırın. Stres, uygunsuz beslenme ve diğer yaşam tarzı hastalıkları hormonlarda dengesizliğe neden olur. Bu yumurtaların kalitesini etkiler. Gebe kalmaya çalışırken hormonal denge ve beslenmiş bir endokrin sistemi sağlamak için stresten kaçının ve sağlıklı bir diyete sahip olmayı deneyin.



Folik asit açısından zengin bir diyet, yumurtalıkları destekleyecek ve ayrıca sağlıklı yumurtalar üretecektir. Yumurta sağlığınızı desteklemek için diyetinize yeşil yapraklı sebzeler, süt ürünleri ve balık eklediğinizden emin olun. Avokado, iyi üreme sağlığının korunmasına yardımcı olan tekli doymuş yağlardan (vücut tarafından ihtiyaç duyulan iyi bir yağ) yüksektir. Vücudunuzdaki demir eksikliği, yumurtlama eksikliğine yol açabilir. Fasulye ve mercimek, doğurganlık için hayati önem taşıyan zengin bir demir kaynağı ve diğer vitaminler ve minerallerdir. Kurutulmuş meyveler ve fındıklar, büyük bir protein, vitamin ve mineral kaynağıdır. Brezilya fıstığı, özellikle, yumurtalarda kromozomal hasarı azaltan selenyumdan yüksektir.Susam tohumları çinko bakımından yüksektir ve optimum yumurta sağlığından sorumlu olan hormonların üretilmesine yardımcı olur. Susam tohumları tekli doymuş yağlar bakımından zengindir. Meyveler yumurtaları serbest radikallerden koruyan güçlü antioksidanlardır. Bir dizi koşula karşı koruma sağlayan süper yiyeceklerdir. Ispanak, lahana ve diğer yapraklı sebzeler folat, demir, manganez, kalsiyum ve A Vitamini bakımından yüksektir. Düzenli olarak bu besinleri tüketin.




Yumurta sağlığı için en iyi besinler



polen
Maca
Brokoli
Meyveler
Karanlık yapraklı sebzeler
Trança balığı
Somon
Kabak çekirdeği
Susam taneleri
Zerdeçal
Zencefil


Yumurta sağlığına zarar veren diyet ve yaşam tarzı alışkanlıkları



Sigara
Kafein
Alkol
Şeker
Organik olmayan et ve süt ürünleri
Soda
Düşük yağlı diyet
İşlenmiş gıdalar
Trans yağ
GDO Gıdalar


Yedikleriniz enerji , ruh hali ve doğurganlığınız gibi genel sağlığınız üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Vücudunuz, yediğiniz besinleri ve hücreleri onarmak, hormon üretmek ve sonuçta sağlıklı yumurta ve sperm üretmek için aldığınız takviyeleri kullanır . Birçok yönden doğurganlığınız ne yediğinize bağlıdır.İyi beslenme, sevdiğiniz tüm yiyeceklerden vazgeçmek anlamına gelmez, sadece doğru besinlerden daha fazlasını tüketirsiniz.Karbonhidratlar anahtar enerji kaynağınızdır. Optimum doğurganlık için basit karbonhidratları (meyve hariç) almınızı sınırlandırmalısınız. Tam tahıllar, çinko, selenyum ve birçok B vitamini gibi doğurganlığı arttırıcı besinlerle doludur ve hormon dengeleyici, doğurganlığı besleyen bir diyetin önemli bir parçasıdır.Protein, doğurganlığınız için önemlidir, çünkü kan şekeri dengesinin korunmasına yardımcı olur ve vücudunuza hücrelerin inşası ve onarılması, hormon üretilmesi ve sağlıklı bir üreme işlevi için ihtiyaç duyduğu amino asit miktarını sağlar. Farklı protein kaynakları içerdikleri diğer besin maddelerinin miktarına göre değişmektedir, bu nedenle çok çeşitli yemek yemek önemlidir. İyi protein kaynakları arasında yağlı balıklar, yumurtalar, baklagiller, fındık ve tohumlar bulunur. Et yerine, doğurganlığı arttırıcı protein kaynağı olan mercimek, fındık ve ayçiçeği, susam ve kinoa gibi tohumlar tüketin. Kırmızı et tüketimi, doğurganlığı etkileyebilen östrojene bağlı koşullar olan fibroidler ve endometriozise bağlanmıştır. Kırmızı et ve kümes hayvanlarında doymuş yağlar, endometriozis semptomlarını tetikleyebilen, hormon benzeri maddeler olan inflamatuar prostaglandinler üretir.


Çinko : Bu mineral, hem erkek hem de kadınlarda üreme hormonlarının sağlığı ve bakımı için hayati öneme sahiptir. Sperm ve erkek hormonlarının üretimi için çinko gereklidir. Gıda kaynakları arasında yumurta, kayısı, kepekli tahıllar, kurutulmuş meyveler, deniz yosunu, ayçiçeği çekirdeği, tüm sebzeler, karpuz, mantar, pancar, yağlı balık, soğan, kuruyemiş, bezelye ve fasülye bulunur.


E Vitamini : Bir başka güçlü antioksidan ve hem erkek hem de dişi üreme sağlığı için önemlidir. Gıda kaynakları arasında soğuk preslenmiş rafine olmayan yağlar, tam tahıllar, yumurta sarısı, yeşil yapraklı sebzeler, avokado, marul, yer fıstığı, susam, soya fasulyesi, rafine edilmemiş tahıllar, fındık, yağlı balık ve brokoli yer alır.


Folik asit : Yakın zamana kadar bu B vitamini, bebeklerde spina bifidayı önlemedeki rolü nedeniyle biliniyordu, ancak şimdi kesin bir araştırma, doğurganlıktaki hayati rolünü göstermiştir. Gıda kaynakları arasında yeşil fasulye, yapraklı sebzeler, brokoli, bezelye, kuşkonmaz, somon, nohut, domates suyu, portakal suyu, portakal, çilek, muz, greyfurt yer almaktadır.




Zencefil kan dolaşımını artıran ve sağlıklı sindirimi sağlayan antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Bu, üreme sistemindeki herhangi bir rahatsızlığın giderilmesine, sağlıklı döngülerin düzenlenmesine ve üreme organlarının iltihaplanmasının azaltılmasına yardımcı olur. Maca kökü Hormonal dengesizliği dengeler ve libidoyu artırır. Tarçın yumurtalıkların işlevini geliştirdiği ve insülin direncini uyararak uygun yumurta üretimini teşvik ettiği bilinmektedir. Polikistik Over Sendromu (PCOS) tanısı konan kadınlara diyetlerine tarçın eklemeleri önerilir. Su yumurta sağlığı için temel bir maddedir. Günde 8 bardak su içmeyi hedefleyin. Vücudunuzda üretilen yumurtanın kalitesi ile ilgili endişeleriniz olabilir, özellikle de 35 yaşını geçtiyseniz, hamile kalmanıza yardımcı olmak için yapabileceğiniz çok fazla şey vardır. Vitamin takviyelerinden bitkisel karışımlara ve yaşam tarzı değişikliklerine kadar, üreme sağlığını iyileştirmek için bir çok reçete yazılmıştır. Yaşam tarzınızda basit değişiklikler üreme sağlığınız üzerinde muazzam bir etkiye sahip olabilir.
 
Hamile kalmak için kaliteli sperme ve sağlıklı yumurtaya ihtiyaç vardır. Normalde kadınlar iki adet döneminin ortasında yumurtlar ama bu yumurtlama her zaman aynı zamanda gerçekleşmeyebilir. Yani bir adet döngüsünün sonunda diğer adet döngüsüne yaklaşırken yumurtlama olabilir. Hamile kalamayan bir çok kadında yumurtlamaya bağlı faktörler vardır. Bu faktörlerden en önemlisi yumurtanın kalitesidir. Yaş ilerledikçe yumurtanın kalitesi düşüyor. Aynı zaman da kişinin yaşam şeklide yumurta kalitesini belirler. Çocuk sahibi olamayan, yumurtlama problemi olanlar için çok açıklayıcı ve faydalı bir makale olmuş.
 
yumurta kalitesini artırmak için saraçoğlu
yumurta kalitesini artırmak için bitkisel kürler
yumurta kalitesini artırmak için dhea
yumurta kalitesini artırmak için neler yapılabilir
yumurta kalitesini artırmanın 6 yolu
yumurta kalitesini arttırmanın yolları
yumurta kalitesi nasıl arttırılır tedavisi
kadınlarda yumurta kalitesi nasıl anlaşılır


Bu yazıyı okuyacak olanlar muhtemelen yumurta kalitesini artırmanın yollarını arayanlardır. Yumurta kalitenizi artırmak istiyorsanız öncelike sağlıklı bir ağırlığa sahip olduğunuzdan emin olun. Varsa fazla kilolarınız verin. Haraketsiz bir yaşama sahipseniz düzenli egzersiz yapın. Sigara içiyorsanız bırakın ve en önemlisi çeşitli ve sağlıklı beslenin. Daha önce ibrahim saraçoğlunun yumurtlama kürünü duymuşsunuzdur. Yumurtlama küründe yer alan inciri düzenli olarak tüketin. Her gün 1 bardak elma ve havuç suyu karışımı tüketin. Nar suyu içerek bağışıklığınızı güçlendirin . Güçlü bağışıklık yumurta kalitenizi artırır. Ayrıca makalede yer önerileri mutlaka dikkate alın. Allah dert vermişse dermanınıda vermiştir. Dileyen her kadının anne olması temennisi ile
 
Geri
Üst