Balık Sarması

ms_enemy

Yeni Üye
Üye
Balık Sarması
Balık Sarması

Malzemeler
8 Parça beyaz etli balık filetosu
3 Dilim ekmek içi
1 Adet limon
5-6 Dal dereotu
50 gr krem peynir
1 Adet yumurta
Tuz, karabiber
Sos için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay bardağı beyaz şarap
Tuz, karabiber


Hazırlanışı
605.jpg

  • Balık filetolarını tezgaha yayın.
  • Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
  • Dereotunu ayıklayıp, doğrayın.
  • Geniş bir kaba ekmek içini ufalayın.
  • Limon kabuğu rendesi, limon suyu, dereotu, çırpılmış yumurta, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı filetoların üzerine paylaştırıp, rulo şeklinde sarın.
  • Balık rulolarını yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Sos için ; tereyağını tavada eritip, unu ekleyerek pembeleştirin.
  • Süt ve şarabı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın.
  • Tuz ve karabiber ekleyip, sıcak olarak balıkların üzerine dökün.
  • Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
 
Ce: Balık Sarması

balığı sevmem ama tarif güzele benziyo denemek lazım emeğine sağlık canım.
 
Geri
Üst