gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.168
    Beğenilen Mesajlar:
    2.222
    Ödül Puanları:
    113

    Çin mutfağı!

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Çiğ Balık / Sashimi ( 4 kişilik )
    Malzemeler
    250 gr. ton balığı fletosu
    Acı hardal
    Soya sosu
    Rendelenmiş turp
    İnce kıyılmış zencefil kökü
    Maydanoz

    Hazırlanışı
    Balığın çok taze ve soğuk ama donmamış olması gerekir.

    Balık filetosunu incecik şeritler halinde kesin, bir tabağa yerleştirin üstünü maydanoz ve turpla süsleyin.
    Sonra ayrı ayrı kaplara konmuş soya sosu, hardal, turp ve zencefil köküyle ile servis yapın.


     
  2. toi avec moi

    toi avec moi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2010
    Mesajlar:
    303
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    bu gùzel degil arkadasim yapmisti cinli sevmedim.ama diger balik cesitlerini cok gùzel yapiyorlar.cinliler denizden ne ciksa yerler bu kùcùk insanlar
     
Çin mutfağı! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Malzemeler: 1/2 kg karides (cimcime-çiğ) 4 diş sarımsak 3 adet taze soğan 1 adet domates (irice) 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze) 1 çay kaşığı tane karabiber 1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos) 1 çorba kaşığı beyaz şarap 1 çorba kaşığı soya sosu Tuz,karabiber Yapilisi: Sıvı yağı derin bir kapta (wok...
  2. Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk

    Çin mutfağı / Szechuan Usulü Tavuk

    wok tavuk szechuan tavuk wokta Malzemeler: - 350 gr tavuk göğsü - 1 adet yumurta beyazı (çırpılmış) - 1 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 adet taze soğan - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı hoisin sos - 1 tatlı kaşığı chili püresi( acı kırmızı pul biberi az bir zeytinyağ içinde püre yapın) - 1 yemek kaşığı dry sherry - 115 gr cashew fıstığı - 1 çay kaşığı susam yağı - 1 adet yeşil...
  3. Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Malzemeler: 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz 300 gr beyaz etli balık filetosu 1 tutam karabiber 1 limon (ince dilimlenmiş) Su Yagli kagit Yapılışı: Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın. Yağlı kağıttan, bir kenarı...
  4. Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Çin mutfağı / Pirinc Mücveri

    Mücveri severmisiniz meleklerim ? Şimdide sizlere pirinç mücverinin tarifini veriyoruz. Vallahi resime bakılırsa gerçekten harika gözüküyor. E biriniz yapında bari davet edin bizde yiyelim Malzemeler: 300 gr. Uzun Taneli Pirinc 250 gr. Taze Sogan 200 gr. Kirmizi Tatli Biber 125 gr. Margarin 2 Yemek Kasigi Soya Sosu 1 Dis Ezilmis Sarmisak 4 Adet Yumurta Aci Kirmizi Biber Tuz Yapilisi:...
  5. Çin mutfağı / Pirincli Yumurta

    Çin mutfağı / Pirincli Yumurta

    Malzemeler: 1 Adet Yumurta 100 gr. Soguk Et 100 gr. Sucuk 1 adet Havuc 1 adet Kabak 2 adet Taze Sogan 2 dis Sarmisak 1 kase Haslanmis Pirinc Soya Sosu 1 corba Kasigi Tereyagi Yapilisi: Yumurtayi catalla cirpip derin bir tavada kizdirilan tereyagi ile hizla karistirarak ve kücük parcalara ayirarak pisirin ve bir tabaga alin. Kücük kücük dogranmis sucuk ve haslanmis dogranmis soguk eti...

Sayfayı Paylaş