gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.238
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    İspanyol Karidesi (İspanya Mutfağı)

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 1 kg karides
    2 ince dilimlenmis sogan
    2 su bardagi bira
    1 dis sarmisak
    1 defne yapragi
    3 adet tane karabiber
    2 adet kereviz yapragi
    2 çay kasigi tuz
    1/2 limon

    Yapilisi:

    Birayi genis bir kaba bosalttiktan sonra sarimsak, sogan dilimleri, defne yapragi, kereviz, biber ve tuzu ekleyin.
    Yaklasik 10 dakika kaynatin.
    Limon ve karidesleri de katarak 12 dakika daha kaynatin.
    Atesten alin, ilinmaya birakin. Kabuklarini soyun ve iyice sogutun.
    Zevkinize göre süsleyip servis yapin.

     
İspanyol Karidesi (İspanya Mutfağı) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İspanya

    İspanya

    İspanya Coğrafi Verileri Konum: Güneybatı Avrupa, Biskay Körfezi, Akdeniz, Kuzey Atlas Okyanusu kıyısında ve Pyrenees Dağları sınırında, Fransa'nın güneybatısında yer alır. Coğrafi konumu: 40 00 Kuzey enlemi, 4 00 Batı boylamı Haritadaki konumu: Avrupa Yüzölçümü: 504,782 km² Sınırları: toplam: 1,917.8 km sınır komşuları: Andorra 63.7 km, Fransa 623 km, Cebelitarık 1.2 km, Portekiz 1,214...
  2. Güveçte karides

    Güveçte karides

    MALZEMELER 500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
  3. Çıtır Karides

    Çıtır Karides

    çıtır karides galeta unlu karides 500 g çiğ karides - 2 çorba kaşığı sherry veya Tatlı şarap - 1 Tatlı kaşığı domates salçası - karışık baharat - 400 ml sıvı yağ - 100 g mısır unu - 2 adet çırpılmış yumurta - 100 g galeta unu - Servis için: limon dilimleri Karidesleri ayıklayın. Küçük bir bıçakla iplik şeklindeki siyah kısmı çıkarıp atın. Mutfak havlusuyla kurulayın. Sherry, baharat ve...
  4. Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Çin mutfağı / Karides Kavurma

    Malzemeler: 1/2 kg karides (cimcime-çiğ) 4 diş sarımsak 3 adet taze soğan 1 adet domates (irice) 1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze) 1 çay kaşığı tane karabiber 1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos) 1 çorba kaşığı beyaz şarap 1 çorba kaşığı soya sosu Tuz,karabiber Yapilisi: Sıvı yağı derin bir kapta (wok...
  5. ispanyol mutfağından seçmeler

    ispanyol mutfağından seçmeler

    ispanyol mutfağı Kızarmış Ekmekli Escalivada-İspanyol içindekiler 2 patlıcan 2 kırmızı biber 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 baş doğranmış sarımsak hazırlanışı Biber ve patlıcanları közleyip, kabuklarını soyuyor ve ince ince doğruyorsunuz. Sonra sarımsak ve zeytinyağı ile karıştırıp, kızartılıp üzerlerine bir domates halkası konmuş ekmelerin üzerine...

Sayfayı Paylaş