gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Kiremitte Levrek Balığı

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kiremitte levrek kiremitte balık Malzemeler 2 kg levrek balığı
    3 kuru soğan
    1 demet maydanoz
    200 gr tereyağı
    1 limon
    1 su bardağı beyaz şarap
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    Tuz, beyazbiber


    Yemeğin Tarifi
    Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin. Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin.
    Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte mutfak robotunda karıştırın. Hazırladığınız karışımı balığın üzerine sürerek 200 derece ısıdaki fırına verin. Fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın üzerine beyaz şarap dökerek servis yapın.

     
Kiremitte Levrek Balığı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Levrek veya Kefal buğulama

    Levrek veya Kefal buğulama

    kefal buğulama nasıl yapılır kefal buğulama nasıl pişirilir deniz levreği pişirilir balığı Öncelikler tarifimizde kullanıcağımız malzemeleri sıralıyım Yağtığım tarif iki kişiliktir 1 adet deniz levreği daha ekonomik bir balık isterseniz 2 adet topan kefal baya irilerinden olsun ama.Benim önerim deniz levreğidir 1 kg boyutlarında olması balığın yağlanması itibarı ilelezzetine lezzet katar. 3...
  2. Kiremitte Alabalık

    Kiremitte Alabalık

    MALZEMELER kişi sayısı kadar temizlenmiş bütün Alabalık 1 fincan zeytinyağ 1 tatlı kaşığı nane kırmızı toz biber 3 diş sarımsak 1 tutam tuz karabiber HAZIRLANIŞI Sarımsak dövülür. Zeytinyağına dövülen sarımsak, nane, toz biber, karabiber ve tuz katılıp iyice karıştırılır. bir fırça ile balığın üzerine ve içine iyice sürülür. Karışımın dibinde kalan sarımsak balığın karnına koyulur ve...
  3. Levrek Buğulama

    Levrek Buğulama

    MALZEMELER 1 adet soğan 1 adet büyük boy patates 2 orta boy havuç 2 adet büyük domates 2 adet büyük levrek 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt tane karabiber defne yaprağı sarımsak su 1 adet limon suyu tereyağı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan...
  4. Levrek

    Levrek

    Bolluk, kısmettir.Rüyada levrek baligi görmek, son derecede hayra yorumlanir. Levrek büyük bir kismete ve sansa delalet eder
  5. Kiremit kebabı

    Kiremit kebabı

    kiremit kebabı kiremitte kuşbaşı tarifi kiremit tava tarifi tava kiremitte kebap Osmanlı mutfağından sizlere kiremit kebabın tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum 5 kişilik Malzemesi: -1 kg yaglı koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış) -300gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy) -300gr. domates (kabukları soyulup, ince doğranmış), (3 orta boy) -tuz -taze çekilmis karabiber -1 bağ...

Sayfayı Paylaş