gebe
  1. THESECRET

    THESECRET "Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"

    Kayıt:
    16 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenilen Mesajlar:
    223
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    İstanbul

    Kurban eti nasıl pişirilir ?

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında THESECRET tarafından paylaşıldı.

    kurban eti nasıl pişirilmeli,kurban eti nasıl pişirilir,kurban eti nasıl yapılır, kurban eti nasıl pişirilmelidir,kurban eti nasıl pişirilir hakkında bilgiler indir (13).jpg
    Kurban Bayramı’nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir. Ancak bu ikramın, ev sahibini mahcup etmeyecek kadar lezzetli olması önemlidir. Et pişirmek kolay gibi görünse de etin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir. Usta aşçılara göre, et yavaş yavaş pişirilmeli ve tuzu, piştikten sonra ilave edilmeli. Aşçıların dikkat çektiği bir başka nokta da etlerin saklanması. Çiğ et ve pişmiş et birbirine değmeyecek şekilde saklanmalı. Öte yandan yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük tüketin. Et suyunun defalarca kaynatılması, lezzetinin bozulmasına sebep olur.
    Halk arasında Ümit Usta olarak bilinen aşçı Ümit Ömer Sevinç, etin ilk başta orta ateşte pişirilmesini, kendi suyunu bırakmaya başladığı andan itibaren kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini söylüyor. Samanyolu Televizyonu’ndaki Yeşil Elma yemek programını sunan Oktay Aymelek ise yumuşak olması için etin terbiye edilmesi tavsiyesinde bulunuyor. Etin ince dövülmesi gerektiğini söyleyen Oktay Usta, “Et, soğan rendesi, zeytinyağı, tuz, karabiber ve yoğurt suyu karışımı ile terbiye edilmelidir. Yoğurt suyu asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar.” diyor.

     
Kurban eti nasıl pişirilir ? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kurban eti nasıl saklanmalı?

    Kurban eti nasıl saklanmalı?

    Kurban Bayramında bunlara dikkat edin! Kurban Bayramı'nda kesilecek etlerin nasıl tüketileceği önemli bir sorun. İşte sağlığınızı bozmadan kesilen etleri tüketmenin yolları:) Göztepe Medical Park Hastane Kompleksinden beslenme ve diyet uzmanı Gizem Keservuran, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara, et tüketimi konusunda bazı uyarılarda bulundu. Keservuran, sağlıklı bir Kurban Bayramı...
  2. Mangalda Et Nasıl Pişirilir?

    Mangalda Et Nasıl Pişirilir?

    Mangalda Et Nasıl Pişirilir? Selam arkadaşlar sizden mangalda et pişimi hakkında püf noktalar rica ediyorum lezzetini arttırmak için.
  3. Kurban eti nasıl dağıtılmalı ?

    Kurban eti nasıl dağıtılmalı ?

    kurban eti nasıl bölüşülmeli,kurban eti nasıl pay edilir,kurban eti nasıl dağıtılmalı,kurban eti nasıl dağıtılır,kurban etinin ne kadarı dağıtılır, Sual: Kurban eti hakkında yapılacak işler nelerdir? CEVAP Maddeler hâlinde bildirelim: 1- Eti tartarak, eşit olarak paylaşmak gerekir. Yağ, sakatat ve yenilen her şey paylaşılır. Tartmadan bölüşüp helâlleşmek caiz olmaz, faiz olur. 7 kişiden...
  4. Kurban eti nasıl paylaşılmalıdır?

    Kurban eti nasıl paylaşılmalıdır?

    Kurban Bayramının yaklaşmasıyla beraber en çok merak edilen konulardan biri de kurban etlerinin nasıl dağıtılacağı meselesi. Biz de bu yazımızda merak edilen bu konuya değinecek kurban eti nasıl dağıtılır, kurban eti kimlere verilir ve kimlere verilmez Evde kestiğimiz kurbanların ne kadarını dağıtmak gerekir?Kurban etlerinden fakir fukaraya vermek şartmı?Kurban etini dağıtmadan hepsini eve...
  5. Kurban Eti Nasıl Temizlenir?

    Kurban Eti Nasıl Temizlenir?

    Kurban bayramı için artık geri sayım başladı. Yakın bir zaman da kutlanacak olan kurban bayramın da kesilen kurbanlık hayvanın etinin nasıl temizlenmesi konusun da merak ettiğiniz bilgileri bu yazımız da paylaşıyoruz. Kurban kesim yerlerini mutlaka özenle seçin. Bakanlık ruhsatlı olan alanlar serin, temiz ve mutlaka bol suyun bulunduğu yerler olmalıdır. Kesim yapan kişinin temizliğine,...

Sayfayı Paylaş