gebe
  1. fuhrer_albay

    fuhrer_albay Forum Okuru

    Meyhane Pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında fuhrer_albay tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 400 gr Bulgur 150 gr margarin
    400 gr Kuzu kuşbaşı
    150 gr Soğan
    2 tatlı kaşığıTuz
    1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
    200 gr Domates
    50 gr Sivri biber
    1 2/3 bardak Et suyu


    HAZIRLANIŞI
    Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın.
    Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun. Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin. Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Üzerini örtecek kaçlar su ilave edin.
    Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.
    Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin.
    Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin. Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
    Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin.


     
Meyhane Pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. meyhane pilavı!

    meyhane pilavı!

    meyhane pilavı meyhane pilavı nasıl yapılır Bir orta boy soğan diş halinde çentilir. Bir küçük havucun dışı kazınır ve rendelenir. İki orta boy domatesin kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır. Bir kırmızı, 2 çarliston ya da 3 sivri biber sapları çıkartılıp, çekirdekleri atılıp, ince şerit ve halkalar halinde doğranır. Bir bardak pilavlık, iri taneli bulgur yıkanıp süzülür. 150 gr. kıyma...
  2. Meyhane kültürü

    Meyhane kültürü

    Meyhane kültürü Liman kültürünün bir parçası olarak süre gelmiştir. Çünkü gemiciler indikleri limanda bekardır ve içerek geçirecekleri vakitleri ve nakitleri vardır. Türkler İstanbul'u ve Galata'yı aldıkları zaman zaten liman olan bu şehrin meyhaneleri de dünya ölçülerindeydi. 16. Yüzyıl yazarlarından Kastamonu'lu Latifi " Tarifname-i İstanbul" adlı eserinde İstanbul meyhanelerinin...
  3. Meyhane

    Meyhane

    Takva sahibi için fitneye düşmeye, borç ödeme yahut vaat edilen şeyin vaktinin yaklaşmasına, üzüntü ve keder, hasta için ecelin yaklaşmasına; ahlaksız ve zina yapan kadına, Meynahe görmek bazen üzüntü ve kederin gitmesine, acizlikten sonra güce kavuşmayaa; Meyhaneci görmek faiz yiyen ve satılması haram olan şeyleri satan kimseye, fasık ve günahkar insana; Meyhaneci görmek bazen ilim öğrenmek...
  4. İstanbul     Cilveli Meyhane

    İstanbul Cilveli Meyhane

    cilveli meyhane ankara cilveli meyhane etiler istanbul 0212 268 66 61-282 79 02 Yer: Etiler Adres: Nispetiye Caddesi No:24 Etiler Ücret: TLTLTL Kredi Kartı: Tüm kredi kartları geçerlidir....
  5. Meyhane duvarları

    Meyhane duvarları

    meyhane duvar yazıları Horoz ötsün ötmesin, Sabah mutlaka olacaktır. Zirveye çıkarken herkese selam ver, çünkü inerken onlarla karşılaşacaksın. Şişe tıpayı, şarap kupayı, eşek sopayı sever. İnsanlar topraktan yaratılmıştır, her an çamurlaşabilirler. Başımızdan geçenlere değil, Kafamızdan geçenlere içelim. Büyük adam olmaya gerek yok, bizler yalnızca adam olalım yeter. Dünyada...

Sayfayı Paylaş