Resimli Keşkül yapılışı

M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Keşkül yapılışı
Keşkül Tarifi Resimli
Keşkül Tarifi




Ağzının tadını bilen Melek'lerimize ve misafirlerimize bu yazımızda damaklarda tat bırakacak olan keşkül tarifini aktarıyor ve şimdiden afiyeti bal şeker olsun diyoruz :)


keskul_tarifi-13a.jpg



Keşkül Malzemeleri:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz badem
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı



Keşkülün Yapılışı:
Sütü bir tencereye koyalım. İçine pirinç unu, toz badem, şeker, yumurta sarısı ve hindistan cevizi ilave edelim. Tencereyi ocağa koyup kısık ateşte karıştıra karıştıra, dibinin tutmamasına dikkat ederek üzeri göz göz oluncaya kadar pişirelim. İri delikli kevgirden geçirelim. Tatlıyı kaselere bölelim ve soğuyunca üzerlerini antep fıstığıyla süsleyip servis yapalım.

Afiyet olsun.
 
Geri
Üst