gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Osmanlı Mutfağından Sultan Keşkülü Tarifi

    Konu, 'Tatlılar' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Sultan Keşkülü Tarifi Resimli Sultan Keşkülü Tarifi Resimli

    Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan Sultan Keşkülü tarifini sizlerle paylaşıyoruz melekler :)[​IMG]

    Malzemeler

    1 çay fincanı badem (kabuksuz)
    1 çay fincanı şeker
    1/4 çay fincanı pirinç unu
    2 çay fincanı süt
    1 kaşık antepfıstığı (tuzsuz)



    Hazırlanışı

    1 fincan süt, şeker ve havanda dövülüp toz haline getirilmiş bademler bir tencerede orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar iyice karıştırılır. Ateşten indirildikten sonra bademlerin şişmesi için 20 dakika kadar üstü kapalı bırakılır. İnce bir kevgirle süzüldükten sonra yeniden tencereye konur, kalan sütle pirinç unu da ilâve edilerek karıştırılır. Hafif ateşte 15 dakika karıştırılarak koyulaşıncaya kadar bırakılır. Karışım, daha kalınca delikli bir kevgirden kaşıkla bastırılarak süzülür, kâselere aktarılır. Biraz soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat bırakılır. İnce doğranmış antepfıstığı, badem ve nar taneleri ile üzeri süslenir, servis yapılır.

     
Osmanlı Mutfağından Sultan Keşkülü Tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Osmanlı Mutfağından Helva Tarifleri

    Osmanlı Mutfağından Helva Tarifleri

    osmanlı mutfağı tarifleri helva tarifleri süt helvası nişastalı helva nişasta helvası tarifi Helvay-i Sabuni Malzemesi: 100 g (1 su bardağı) buğday nişastası 250 g tereyağı (erimiş) 500 g bal 500 g badem 2 bardak su Hazırlanışı: Bademleri sıcak suya koyun. Biraz bekletip kabuklarını soyun. Birkaç bademi süslemek için ayırın, kalanı iri parçalar haline getirerek ezin. Nişastayı bir kap suda...
  2. Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli

    Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli

    Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli Selam kızlar sizden Osmanlı Usulü Keşkül Tarifini yazmanızı rica ediyorum.
  3. Resimli Osmanlı Usulü Keşkül yapılışı

    Resimli Osmanlı Usulü Keşkül yapılışı

    Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli Osmanlı Usülü Keşkül Tarifi Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sizlere harika bir lzeetin tarifini sunacağız. Osmanlı usulü keşkül yapılışını yani :) İşte size damaklarda tat bırakacak Osmanlı usulü keşkül tarifi; Osmanlı usulü keşkül malzemeleri 4 su bardağı süt 4 çorba kaşığı pirinç unu 1 su bardağı tozşeker 30 gr çekilmiş badem 50 gr...
  4. Sultan Keşkülü Tarifi Resimli

    Sultan Keşkülü Tarifi Resimli

    Sultan Keşkülü Tarifi Resimli yapılışını detaylı bir şekilde yazın arkadaşlar
  5. Osmanlı Mutfağından Paşazade Tarifi Buyrun

    Osmanlı Mutfağından Paşazade Tarifi Buyrun

    osmanlı mutfağı paşazade tarifi Sevgili melekler, tam da Ramazan , iftar sofralarına layık hem şık hem lezzetli bir tarif ile karşınızdayız :) Paşazade tarifi ile tüm övgülerin odak noktası olacaksınız. İşte Osmanlı mutfağı şaheserlerinden Paşazade tarifi ..:) MALZEMELER 200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı ) 50 gr Kaşar ( Rende ) 1 tane orta boy Soğan 1 tane...

Sayfayı Paylaş