*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
tavuk paçası
tavuk paçası
Malzemeler:
Yapılışı:
Kemikli tavuk göğsünü 1 litre su ile haşlayın. Kemik ve derisini ayırıp iri parçalara bölün. Bir kasede yumurtalar, un, dövülmüş sarmısak, limon suyu ve sirkeyi karıştırın. 1 yemek kaşığı tereyağa tavuk suyunu katarak beşamel sos kıvamında orta ateşli ocakta karıştırarak pişirin . Akşamdan ıslatıp haşladığınız nohutları ekleyin. 1-2 taşım kaynatın ve ateşten alın. Kalan tereyağını kızdırın. Tozbiberi ekleyin. Paçayı servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serin. Tereyağını gezdirip servis yapın.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta,
- 1 su bardağı un,
- 3 diş sarmısak,
- 1 limon suyu,
- ½ fincan sirke,
- 1 adet kemikli tavuk göğsü,
- 3 yemek kaşığı margarin,
- ½ su bardağı haşlanmış nohut,
- Kırmızı toz biber,
- 1 litre tavuk suyu,
- 1 yemek kaşığı tuzot.
Yapılışı:
Kemikli tavuk göğsünü 1 litre su ile haşlayın. Kemik ve derisini ayırıp iri parçalara bölün. Bir kasede yumurtalar, un, dövülmüş sarmısak, limon suyu ve sirkeyi karıştırın. 1 yemek kaşığı tereyağa tavuk suyunu katarak beşamel sos kıvamında orta ateşli ocakta karıştırarak pişirin . Akşamdan ıslatıp haşladığınız nohutları ekleyin. 1-2 taşım kaynatın ve ateşten alın. Kalan tereyağını kızdırın. Tozbiberi ekleyin. Paçayı servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serin. Tereyağını gezdirip servis yapın.