gebe
  1. LiKarBa

    LiKarBa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    200
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    istanbul

    Mahluta Çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında LiKarBa tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Malzemeler:
    • 2 kuru soğan, doğranmış
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1,75 litre tavuk suyu*
    • 200gr kırmızı mercimek, ayıklanmış ve yıkanmış
    • 100gr pirinç, ayıklanmış ve yıkanmış
    • karabiber
    • 2 tatlı kaşığı toz kişniş
    • tuz
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • 2 limon
    *yazar 2 tavuk bulyon kullanarak yapmayı önermiş, dilerseniz kendi yaptığınız tavuk suyunu bir miktar su ile karıştırarak da kullanabilirsiniz.

    Hazırlanması:
    1. Soğanları yağda kavurun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Daha sonra ateşin altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın. Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alın.
    2. Suyu kaynatıp içine mercimeği ve pirinçleri atın. Karabiber ve kişnişi ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar -35 veya 45 dakika- pişirin.
    3. Çorbanın tadını kontrol ederek tuzunu ilave edin. (tavuk suyundan dolayı daha az tuz kullanacaksınız)
    4. Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su ekleyin.
    5. Kaselere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis yapın.


     
  2. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.409
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113
    Ce: Mahluta Çorbası
    Off ya valla canım çekti ha :D
     
Mahluta Çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. gostivar çorbası

    gostivar çorbası

    gostivar yemekleri gostivar düğünleri adetleri meleklerim benim evde en fazla yaptığım çorbadır...en ağır misafirlerime bile yapıyorum çok beğeniliyo..denemeden karar vermeyin derim :D malzemeler: 2 kaşık dolusu yoğurt 1 kaşık dolusu un 1 yumurta 1 kaşık sirke sarımsak,tuz,tuzot,tavuk suyu tableti(tavuk suyu olursa daha güzel oluyo..) yapılışı: bütün malzeme mikserden geçirilir...
  2. erzincan çorbası

    erzincan çorbası

    1 adet soğan 100 gr kıyma 1 küçük kase erişte ( evde kesilmiş olursa daha güzel olur) 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 1 kase yoğurt ( süzme yoğurtla daha güzel oluyormuş bir daha öyle deneyeceğim) Varsa et suyu yoksa etsuyu tableti kuru nane,pul biber ve iki kaşık kadar tereyağ ve sıvıyağ karışımı...
  3. Dübari Çorbası

    Dübari Çorbası

    MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ 1 küçük karnabahar 2 lt et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 kahve fincanı un 1 su bardağı süt 1 küçük ince dilimlenmiş soğan ¼ kereviz ¼ pırasanın beyazı HAZIRLANIŞI Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak...
  4. Miso çorbası

    Miso çorbası

    Malzemeler Yarım litre su orta havuç, 2'şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş orta soğan, yarım halkalar halinde doğranmış Yarım patlıcan eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso adam başı 10 gram 12/3 paket tofu çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu Yapılışı Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları atın....
  5. bezelye çorbası

    bezelye çorbası

    bebeklere bezelye çorbası sütlü bezelye çorbası bebekler için çocuklar için sütlü Malzemeler: 10 bardak et suyu 1 bardak kuru bezelye 2 orta boy soğan 1 küçük havuç 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin veya terayağı 1/2 kaşığı tuz Terbiyesi: 1 bardak süt 2 yumurta sarısı Garnitürü: 125 gr un 1/2 küçük paket margarin 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: Bezelyeyi 4-5 saat suda bekletin...

Sayfayı Paylaş