gebe kalmak için neler yapıyoruz

Rica ederim canım İnşallah şifasını görür hayırlısıyla bir bebeğe kavuşursun:)
 
Bunları yemeği eksik etmeyin!!!

Vitamin ve mineraller ve olığ elementler doğurganlık için oldukça büyük bir önem taşıyor.
Doğal yollardan alınan vitamin ve minerallerin vucuda uyum sağlaması çok daha kolay. Hamile kalmak isteyenler bu önemli maddelere çok dikkat etmeliler.
E Vitamini : E vitamini eksikliği kadınlarda yumurtalıkların çalışmasını engelliyor. Buğday çimi, fıstık, soya, yulaf ezmesinde ayçakirdeğinde veyağında bol miktarda bulunmaktadır.
A vitamini : Avitamini eksikliği kadınlarda adet düzensizliğine ve göğüslerin sertleşmesine neden olur. Balık yumurta,tereyağı, ıspanak, tere,havuçta bol miktarda bulunur.
B12 vitamini : yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. Bu vitamini eksikliği doğurganlığı da etkiliyebiliyor. B12 vitamini ve folik asit yumurtalığın kusursuz işlemesini sağlıyor. B12 vitamini ve folik asit eksikliği ise doğurganlığı etkiliyebiliyor. A.E.C vitaminleri hücrelere zarar veren moleküllerin üretimini engelliyor.
B6 vitamini : Bu kıymetli vitamin hücre bölünmesini sağladığı için gebelikte vazgeçilmez bir vitamin. B6 vitamini folik asit, magnezyum ve çinko gibi minerallerle birleştiği zaman cinsellik hormonunun üretimini artırıyor.
MİNERALLER
msuyu.jpg
ÇİNKO :
Çinko cinsellik hormonunun üretimi için çok gerekli bir mineral.Eksikliği kadınlarda yumurtalıkların çalışmamasına neden oluyor. Buğday kepeği, kuru fasülye, mercimek, yumurta ve ekmekte bulunuyor.

FOSFOR: Eksikliği cinsel bezlerin çalışmamasına ve sinirleri deformasyonuna neden olur. Soya, buğday çimi, yumurta, badem, kurufasülyede bulunur.
MANGANEZ: Küçük yaşlardan itibaren dikkatle alınması gereken bir mineral. Eksikliği kısırlığa neden oluyor. Hububatta, muşmula, fındık ve karacigerde bulunmaktadır.
İYOT : Eksikliği de vücutta cinsel bezlerin çalışmasını engeller. İyota en fazla ihtiyaç troid bezesinde bulunmaktadır.Bu bezenin çalışması için gereklidir. Troid bezinin meydana getirdiği hormonlaprotein karbonhidrat yağ, su metabolizması ayarlanır.İyot şişmanlatır veya zayıflatır. Karaciğer kaslarımız ve cinsel bezlerimiz için gereklidir. İyot; soğanda, sarımsakta, karides ve sütte bulunur.
FOLİK ASİT : Daha öncede belirttiğim gibi diğer vitaminlerle birlikte yumurtaliğın kusursuz bir şekilde işlemesini sağlıyor. Yeşil sebzelerde bol miktarda mevcut. Özellikle brokolide. Folik asit eksikliği anne karnında bebekte omurga eğriliğine yol açıyor. Bu nedenle doktorlar anne olmak isteyen kadınlarda folik asit değerini ölçüyorlar. Eksiklik varsa bunu vitamin hapları ile gideriyorlar.
KURUYEMİŞLER
kuruyemis.jpg
ÇAMFISTIĞI:
Bol proteini ve E vitamini ile kadım ve erkekte cinsel isteği artırır. Cinsel tükenmeyi ve buna bağlı olarak ruhi çökünte ve kalp rahatsızlıklarını geçirir.

FISTIK: Bol E vitamini ihtiva eder.Kadında ve erkekte cinsel arzuyu artırır. Kadıda hamşle kalmayı sağlar. Fıstık tek başına yendiğinde peklik yapabilir. Bu nedenle tek başına yenmemelidir. Portakal,elma, armut ve sebzelerle veya tatlıların üstüne serpilerek yenmelidir.
ANTEP FISTIĞI : Bol protein ve E vitamini ihtiva eder. Cinsel arzuyu artırır. Hormonları çalıştırır.
FINDIK: Protein ve madensel maddeler fosfor ve demir fazladır.Cinsel bezleri çalıştırır. Vücudunda ahenkli çalışmasını sağlar.
CEVİZ: Bol miktarda çinko, fosfor,kalsiyum,bakır ve protein vardır.Çok kıymetli bir kuruyemiştir.: Günde 25gr kadar (avuçiçi kadar) yenmesi uygundur daha fazla yenmemelidir.kaynak:çocukistiyorum.com
 
Bu arada kızlar buğday çimi çok lezettli yav hahahaha saksıya attım buğdayı yeşerdi makasala her sabah kesip kesip yedim bende demir eksikliği var hep ilaç hep ilaç .Artık ilacın yerine daha lezettli ve organik çözüm buldum buğday çimi :))hem demir eksikliği olanlara hem hamişlere tavsiye ediyorum:))
 
hamileliğe yardımcı btkiler;)

Karanfil: Hamile Kalmayı Kolaylaştırır. Her Gün Yemeklerden Sonra Alınan Bir Karanfil Hem Ağzınızın Hoş Kokmasına Hem De Hormonlarınızın çalışmasına Yarar. Hamilelikte Rahimi Kuvvetlendirir. Normal Doğum Yapacak Olanlar, Doğuma Bir Ay Kala Her Gün Bir çay Bardağı Sıcak Suya 1 Karanfili 5 Dakika Demleyip Içerlerse Doğumları Daha Kolay Olur.
Safran: Yumurtalıkları Geliştirmede Etkilidir. Hamile Kalmayı Kolaylaştırır. Ayrıca Sinirleri Kuvvetlendirir. Yemek Yeneceği Zaman üstüne Serpilir. (0. 5 Mg)
Şerbetçiotu: Bol Kadınlık Hormonu Ihtiva Eder. Bir Litre Suya 30 Gr Atılarak 10 Dakika Demlendirilir. Günde 3-4 Bardak Içilir. Ayrıca Iyi Uyku Verir.
Tarçın: Hormonları çalıştırır. Cinsel Isteği Artırır. Beyaz Akıntıyı Giderir. Vücudun Dayanıklılığını Artırır. Bir Bardak Suya Yarım Kahve Kaşığı Katılıp Içilebilir.
 
Hamile Kalmak İstiyorum !

Hamile Kalmak İstiyorum !




Artık sizde anne olmak istiyorsunuz. Adetleri düzenli olan bir kadında gebelik için en uygun zaman, adet gördüğünün ilk gününden itibaren 11 ila 17′nci günler arasıdır. Eğer bu günlerde cinsel ilişkiye girerseniz hamile kalma şansınız artar..
  • Sizce en sağlıklısı planlı hamilelik mi, yoksa sürpriz olanı mı?
Planlı hamilelik hem kadın hem de bebek için en sağlıklısıdır. Doğum kontrol hapını bırakır bırakmaz hamile kalan kişilerin bebeklerinde kromozom anomalisi olma ihtimali yüksek olduğu için, hapların bırakılmasından en az 3 ay sonra hamile kalınmalıdır.
  • Bir kadın hamileliğe kaç ay önceden hazırlanmalı?
Öncelikle kadın fiziksel ve ruhsal açıdan anneliğe hazır olmalı. Özellikle doğum kontrol hapları kullanan kadınlar en az 3 ay önce hapları bırakmalı, geçen sürede kontrollü cinsel ilişkide bulunmalı. Hamile kalmadan 2 ay öncesinden başlayıp, hamileliğin ilk 3 ayında da devam edecek şekilde günde 0.4 mg. folik asit kullanımı, bebekte sinir sisteminde problem olma ihtimalini yüzde 80 azaltır. Eğer annenin daha önce böyle problemli bebeği varsa folik asit kullanımının günde 4 mg. olması gerekir. Bir ailede daha önceden sinir sistemi sorunlu bebek varsa; bir sonraki gebelikte kadının yine aynı problemle bebek doğurma ihtimali yüzde 3-5 daha fazla artmıştır.



YATAKTA BİRAZ BEKLEYİN
  • Hamileliğe hazırlık için neler yapmalı?
Anne adayı üç ay öncesinden genel bir check-up’tan geçip, smear testi ve jinekolojik muayene yaptırmalı. Türk kadınlarının büyük kısmında anemi (kansızlık) olduğu için anemi araştırması yapılmalı. Anemisi varsa hamilelik öncesi normal seviyeye getirilmeli. Enfeksiyon hastalıkları açısından da anne adayı taranmalı. Hepatit B, C, HIV ve kızamıkçık virüsleri bizim için gebelikteki en büyük sorunlardır. Eğer annenin kızamıkçık açısından bağışıklığı yoksa mutlaka kızamıkçık aşısı yapılmalı. Bu da hamile kalmadan en az 6 ay önce planlanmalı. Eğer hamilelikte kızamıkçık geçirilirse; bebekte ağır sakatlıklara yol açmaması için gebeliğin sonlandırılması gerekebilir. Bu arada kadın sigara ve alkol gibi alışkanlıklardan kendini uzaklaştırmalı. Eğer ağır bir iş hayatında çalışıyorsa bunu yeniden organize etmeli.
  • Ne sürede çocuk olmazsa çift sorun olduğundan şüphelenmeli?
Normalde bir sene korunmamasına rağmen çiftin çocuğu olmamışsa ‘neden olmuyor’ diye araştırmaya başlaması gerekiyor. Anne ve babanın yaşı eğer 35 ve üzerinde ise gebe kalma süresi 6-8 aya iner. Sonrasında zaman kaybedilmeden uzman bir hekimden yardım alınmalı.
  • Çocuk sahibi olmak için ne zaman seks yapmalı?
Adetleri düzenli olan bir kadında, hamile kalmak için en uygun dönem; adetin ilk gününden itibaren 11 ila 17′nci günler arasıdır. Bu günlerde cinsel ilişkiye girmek hamile kalma olasılığını arttırır. Cinsel ilişkiden sonra hemen yataktan kalmamak, vajinanın yıkanmaması gibi yöntemler de hamileliğin oluşmasında etkilidir.



HER GECE SEKS GEREKMEZ
  • Her gün seks yapmak çocuk ihtimalini artırır mı?
Önemli olan kadının yumurtlama dönemine yakın günlerde cinsel ilişkinin yaşanmasıdır. Her gece ya da gün aşırı seks yapılması, sonucu etkilemez. Adetleri düzensiz olan kadınlarda yumurtlama gününü tam olarak tayin etmek güç olabilir. O zaman vücut sıcaklığını ölçmek, işe yarayan bir işlem olabilir. Yumurtlamadan hemen sonra vücut sıcaklığı arttığı için adet dönemi test edilebilir. Bunu takiben 11 ila 17′nci günler arasında cinsel ilişkiye girildiğinde gebelik elde edilme olasılığı yükselir.
  • Çocuk yapmak için özel afrodizyaklar faydalı olur mu?
Birtakım bilimsel araştırmalar; kız çocuk isteyen anne babaların hamile kalınmadan 4-5 ay önce vitamin ağırlıklı beslenmesinin etkili olduğunu gösterdi. Hem anne hem babanın protein ağırlıklı diyet yapmasının ise çiftin erkek çocuk ihtimalini arttırdığı söyleniyor.kaynak:hamilemiym.net
 
Normal Bir Gebelikte Haftalara Gore Beta-Hcg Degerleri

Normal Bir Gebelikte Haftalara Gore Beta-Hcg Degerleri
beta-bhcg.png

kaynak:hamilemiyim.org
 
yaa bende bi ara tedavi gördüm doktor dayadı ilacı dayadı bide bişeyin yok dedi bana sadece adet düzensizliğim var benim klomen ve progestron kullandım ama şimdi gitmiyorum dr a kendi oluruna bıraktım bu işi
 
Lavinyam geçmiş olsun canım.Benim bildiğim bir bitkivar hayıt meyvası..Adet düzensizliğinden tut tüm hormonları dengeleyen bir bitki.Bu bitkiyi kaynatmıycaksın asla!!!Kaynaırsan zehirler..Çay gibi demliycen 1 çay fincanı suya 1 tatlı kaşığı hayıt meyvası atılır demnlenmeye bırakılır...Günde 2-3 kez içilir.Birde karanfil bal tarçın ayrı buda demlenmeye bırak adet olana kadar iç canım:)gnelde erken menepoza girenler için faydası çok ama dikkatli demlenmeli.Fiyat olarak aniden uçtu bir ara 29 tl iken şimdi 50 küsüre satılıyor:S
 
yaaaaaaa ben onu aldım hayıt tohumunu aktar bana dediki bir tatlı kaş demişti bir bardak kaynamış suya at 2 dk öyle kaynasın dedi bende öyle birkaç sefer içtim ama sonra bıraktım burdan birkaç kişi zararı olur filan dediler korktum açıkçası yaaa
 
Canım zararı eğer suyla kaynatırsan olur..Bunu su kaynadıktan sonra suyun altını kapa içine hayıt meyvasını at.Demlemeye bırak eğer doğru uygularsan faydasını görürsün.Ve ben bu hayıtı çocuğu olamayanların bir çatı altında toplandığı aynı zamanda doktorlarında sohbete katıldığı bir siteden almıştım.Yinede karar senin canım :)Geçmiş olsun tekrar
 
Geri
Üst